Foto: F64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi vīriešu izlases kandidātu sarakstu februāra beigās notiekošajām 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pēdējā posma spēlēm, un tajā atrodami visi Eirolīgā pieteiktie Latvijas basketbolisti.

Latvijas izlase 22. februārī "Arēnā Rīga" tiksies ar Spānijas valstsvienību, bet 25. februārī viesosies Podgoricā, lai cīnītos pret Melnkalnes izlasi.

Šobrīd jau zināms, ka Melnkalnē būs nepieciešama uzvara, lai Latvijas izlase kvalificētos Pasaules kausam kā I grupas trešā stiprākā komanda. Ja mājas spēlē valstsvienība pieveiks Spāniju, bet Melnkalne piekāpsies Ukrainā, tad Latvijas izlasei derēs jebkāda rezultāta starpība.

Savukārt abām izlasēm uzvarot vai mums zaudējot pret spāņiem, Melnkalni vajadzēs pieveikt ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

"Milānas klubs apstiprinājis, ka Dairis Bertāns varēs pievienoties valstsvienībai pēc kluba spēles, kas notiks 21. februārī. Ir pamatotas cerības, ka “Olympiacos” rīkosies tāpat attiecībā uz Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu," situāciju ap Eirolīgas spēlētāju pieejamību skaidro komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Pieteikumā iekļauti arī Anžejs Pasečņiks ("Herbalife Gran Canaria"), Arturs Kurucs ("Baskonia"), Rolands Šmits ("Barcelona") un Žanis Peiners ("Darussafaka").

Kurucs, kurš valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauts pirmo reizi, tikai nesen debitēja "Baskonia" lielās komandas rindās.

"Dairim, abiem Jāņiem, arī Rolandam Šmitam un Anžejam Pasečņikam ir Eirolīgas spēles 21. februārī. Nākamajā dienā viņi var būt Rīgā, bet ir liels jautājums vai būtu lietderīgi uzreiz no lidmašīnas doties laukumā. Gan klubu, gan arī valstsvienības interesēs ir rīkoties tā, lai neciestu ilgtermiņa intereses. Žaņa Peinera klubam 22. februārī ir Eirolīgas spēle," par Eirolīgas spēlētājiem klāstīja Vecvagars.

Pirmo reizi šī cikla laikā uz izlasi izsaukti "VEF Rīga" centrs Klāvs Čavars, kurš iepriekš bijis izlases nometnēs, bet laukumā oficiālā spēlē nav gājis, kā arī "RIO Ourense" basketbolists Dāvis Rozītis. Rozītis ikdienā spēlē Spānijas pēc spēka otrajā līgā "LEB Oro" un valstsvienībā ir aizvadījis četras spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!