Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola otrdien guva 11 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa "play-off" otrās kārtas pirmajā spēlē, Mārtiņa Zībarta trenētajai Pirejas "Olympiakos" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Grieķijas klubs savā laukumā ar 79:83 (17:18, 17:25, 18:22, 27:18) zaudēja Turcijas vienībai Ankaras "Nesibe Aydin".

Atbildes spēle norisināsies nākamajā nedēļā, uzvarētājai divu maču summā iekļūstot astotdaļfinālā.

Vītola otrdien laukumā pavadīja 36 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja sliktāko +/- rādītāju komandā (-8) un tika pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Mājiniecēm ar 20 punktiem rezultatīvākā bija Evdokija Stamati, bet pretiniecēm 27 punktus guva lietuviete Kamile Nacickaite, kurai ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām piebalsoja bez maiņām spēlējusī Eleina Koatesa.

Pamatturnīrā piedalījās 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās komandas un vēl astoņas labākās trešo vietu ieguvējas. Astotdaļfināla fāzē turnīrā iesaistīsies četras komandas, kas FIBA Eirolīgas divās apakšgrupās ieņems 5.-6.vietu.

FIBA Eirokauss ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!