Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva 16 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa astotdaļfināla otrajā spēlē, Mārtiņa Zībarta trenētajai Pirejas "Olympiakos" komandai piedzīvojot neveiksmi izbraukumā un zaudējot divu spēļu summā.

"Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 59:76 (14:15, 13:22, 5:22, 27:17) piekāpās Francijas vienībai Buržas "Tango", divu spēļu summā zaudējot 119:149.

Vītola laukumā bija 32 minūtes, kurās guva 16 punktus, realizējot sešus no deviņiem divu punktu metieniem un četrus soda metienus. Viņa arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, vienu reizi pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu pretinieču metienu, sakrāja +/- rādītāju +2 un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 22.

Pirejas vienībā rezultatīvākā ar 17 gūtajiem punktiem bija Aleksisa Tolfrī.

Mājinieču labā 20 punktus guva Letisja Guapo, bet 13 punktus sakrāja Keiša Hemptone.

Pirmajā savstarpējā spēlē Pirejā uzvaru ar 73:60 guva "Tango", kas izslēgšanas spēlēs tiek vērtēta kā spēcīgākā komanda.

Pamatturnīrā piedalījās 48 komandas, kas bija sadalītas 12 apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās komandas un vēl astoņas labākās trešo vietu ieguvējas. Ceturtdaļfinālā turnīrā iesaistīsies arī četras komandas, kas FIBA Eirolīgas divās apakšgrupās ieņems 5.-6.vietu.

FIBA Eirokauss ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!