Foto: euroleague.net

Dalību ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā ceturtdien nodrošināja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 93:86 pieveica "Real Madrid".

Spēles gaitā "Žalgiris" ieguva 16 pounktu pārsvaru, bet to izsēja. Spēles priekšpēdējā minūtē Kauņas kluba pārsvars bija vien viens punkts, tomēr pēdējās 90 sekundēs tieši Lietuvas komandas basketbolisti bija aukstasinīgāki, izcīnot pirmo uzvaru Spānijas galvaspilsētā kopš 1999./2000. gada sezonas.

"Žalgiris" labā 27 punkti un 10 atlēkušās bumbas Brendonam Deivisam, bet pārējie deviņi laukumā tikušie Kauņas basketbolisti punktus guva vienmērīgi, nevienam nepārsniedzot 10 punktu atzīmi. "Real Madrid" rindās 22 punktus guva Valters Tavaress, bet 17 punkti Entonijam Rendolfam.

"Žalgiris" tādējādi tika pie pēdējās ceļazīmes uz "play off", un ceturtdaļfinālā tiksies ar regulārās sezonas spēcīgāko klubu "Fenerbahce". "Žalgiris" ar savu uzvaru, kā arī "Panathinaikos" panākums pār "Budučnost" (87:67) ceļu uz izslēgšanas turnīru aizšķērsoja "Olympiacos" un Jānim Strēlniekam.

Vēl ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā citos dueļos Artūra Kuruca pārstāvētā "Baskonia" spēlēs pret Maskavas CSKA, "Real Madrid" tiksies ar "Panathinaikos", bet Stambulas "Anadolu Efes" spēlēs pret Rolandu Šmitu un "Barcelona Lassa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!