Foto: DELFI

Pašreizējā valsts čempionvienība Kauņas "Žalgiris" sestdien izcīnīja trešo uzvaru Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā, nonākot vairs tikai viena panākuma attālumā no kārtējā titula iegūšanas.

Finālsērijas ceturtajā spēlē "Žalgiris" savā laukumā ar 88:72 (26:15, 26:26, 20:12, 16:19) pārliecinoši apspēlēja Klaipēdas "Neptunas" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot vadībā ar 3-1.

"Žalgiris" sastāvā vairāki basketbolisti demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu, taču rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Martīns Pocjus, kamēr pazīstamais saspēles vadītājs Šarūns Jasikēvičs iemeta 13 punktus.

"Neptunas" sastāvā 17 punkti kādreizējā "VEF Rīga" ārējās līnijas spēlētāja Martina Mažeikas kontā.

Nākamais abu komandu duelis, kas var būt pēdējais, otrdien risināsies Klaipēdā.

Kā zināms, "Žalgiris" komandā ir arī latvietis Kaspars Vecvagars, kurš gan pašlaik ārstē smagu traumu.

Kopš 1999.gada finālā bija tikušās vienīgi "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", tomēr šoreiz regulārajā čempionātā Kauņas vienība ieņēma vien ceturto vietu, tāpēc ar principiālajiem pretiniekiem tikās jau pusfināla sērijā, svinot uzvaru ar 2-1.

Tikmēr "Neptunas" pusfinālā pieveica Prienu "TonyBet" komandu.
Līdz šim Lietuvas čempionātā spējušas uzvarēt vien divas komandas - "Žalgiris" kontā ir 15 tituli, turklāt arī iepriekšējās trijās sezonās, bet "Lietuvos rytas" spēlētāji čempionu kausu virs galvām cēluši piecas reizes.

Kā ziņots, Lietuvas kausu basketbolā šosezon sensacionāli ieguva "TonyBet" komanda, kas pusfinālā pieveica "Žalgiris" komandu, bet finālā uzvarēja arī "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!