Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola klubu "Valmiera" turpinās trenēt Ainārs Zvirgzdiņš, portālu "Delfi" informēja Valmieras komanda.

Vienošanās ar galveno treneri panākta uz vienu sezonu. Zvirgzdiņš valmieriešus sāka vadīt šī gada janvārī.

"Domāju, ka šī sadarbība ir likumsakarīgs turpinājums. Pirms tam uzsāku strādāt sezonas vidū, bet tagad būs iespēja strādāt no sezonas sākuma un gatavot sastāvu piesaistot jaunus spēlētājus. Tas ir jauns solis gan kluba, gan komandas attīstībā," saka Zvirgzdiņš. "Patīkami ir tas, ka ir jau zināmas iestrādes no pagājušās sezonas un tagad atliek tikai turpināt iesākto. Pirmkārt, mūsu mērķis būs pilnveidot jaunos spēlētājus un, protams, jādara viss tā, lai rezultāts būtu mūsu skatītājiem patīkams."

"Ainārs Zvirgzdiņš ir augsta līmeņa speciālists, tāpēc ir patiess gandarījums, ka arī nākamajā sezonā Ainārs galvenā trenera amatā varēs turpināt iesākto attīstību. Viņa palīgs tāpat kā pagājušajā sezonā būs viens no perspektīvākajiem jaunajiem basketbola treneriem – Gatis Melderis, un ļoti ceru, ka šo divu speciālistu tandēms spēs uzstādīt jaunus izaicinājumus gan attiecībā uz jauno spēlētāju pilnveidošanu un attīstību, gan komandas kopējiem rezultātiem," norāda "BK Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Komandas sastāva uzstādījums arī jaunajā sezonā paliek nemainīgs – vietējie, perspektīvie jaunie spēlētāji, kurus papildinās trīs vai četri laba līmeņa pieredzējuši spēlētāji. Šobrīd līgumi ar klubu ir Oskaram Virsim, Klāvam Bedrītim, Jānim Bērziņam, Viktoram Iļjinam, Mārim Ziediņam, Ventam Veinbergam, kā arī vēl vairākiem jaunajiem spēlētājiem, taču šobrīd notiek pārrunu process ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem un, iespējams, ka tuvākajā laikā šīs sarunas rezultēsies attiecīgās vienošanās. Komanda kopīgu treniņu procesu uzsāks 15.augustā, taču jau šobrīd spēlētāji pēc individuālām programmām pilnvērtīgi gatavojas, lai uz komandas treniņa procesa sākumu ierastos salīdzinoši labā kondīcijā.

Treneris Zvirgzdiņš lielākos panākumus guvis, trenējot sieviešu basketbola komandas. No 2007. līdz 2009. gadam Zvirgzdiņš vadīja Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007. gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008. gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas Olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!