Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Viens no visaugstāk vērtētajiem pašmāju basketbola treneriem Ainārs Zvirgzdiņš oficiāli kļuvis par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Jūrmala"/"Fēnikss" galveno treneri, uzsākot to gatavot nākamajai sezonai.

Par Zvirgzdiņa jauno amatu pirmoreiz izskanēja jau maija beigās, tomēr toreiz "Jūrmala"/"Fēnikss" kluba ģenerālmenedžeris Edgars Abrams sarunā ar aģentūru LETA teica, ka līgums starp abām pusēm vēl nav noslēgts.

Šomēnes komanda sākusi gatavoties jaunajai sezonai un amatā apstiprināts arī Zvirgzdiņš.

Nākamajā sezonā otrā trenera pienākumus pildīs Mārtiņš Liepa, bet fiziskās sagatavotības treneris tāpat kā iepriekš būs Jānis Ozols, kurš šādu pat amatu veic arī Latvijas bobsleja izlasē.

Iepriekš gan tika ziņots, ka vienībā jebkurā gadījumā turpinās strādāt līdzšinējais galvenais treneris Jevgeņijs Kosuškins, kurš nu vairs treneru kolektīvā netiek minēts.

Kā vēsta vienības oficiālā mājaslapa, ierindā joprojām ir komandas kapteinis Atis Ozols, Jānis Dilevka un vairāki pagājušās sezonas basketbolisti. Sastāva komplektācija turpinās, un tiks dota iespēja sevi pierādīt arī vairākiem Jūrmalas basketbolistiem.

Zvirgzdiņa pēdējā darbavieta bija Krievijas sieviešu basketbola čempionāta komanda Rostovas "Rostov-Don", kuras galvenā trenera amatu viņš pameta februārī.

Pagājušajā vasarā Zvirgzdiņš konsultanta statusā strādāja ar Krievijas sieviešu izlasi Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt 2011./2012.gada sezonu Zvirgzdiņš sāka Latvijas vīriešu basketbola komandas "Valmiera" galvgalī, taču janvāra beigās pēc abpusējas vienošanās amatu pameta.

Tāpat Zvirgzdiņš pēdējo divu sezonu beigās bijis "Barons kvartāls" vienības konsultants.

Lielākos panākumus Zvirgzdiņš guvis, trenējot sieviešu komandas. No 2007. līdz 2009.gadam viņš vadīja arī Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007.gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008.gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

No sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata Zvirgzdiņš atkāpās pēc salīdzinoši neveiksmīgā starta Latvijā notikušajā 2009.gada Eiropas čempionātā.

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda pagājušās sezonas LBL regulāro čempionātu noslēdza astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!