Foto: AFP/Scanpix

Anatolijs Kreipāns pēc EURO 2012 pusfināla, kurā Itālija ar 2:1 uzvarēja Vāciju, izcēlis itāļu uzbrucēju Mario Balotelli.

Mario Balotelli (Itālija). Itālijas futbola grūti audzināmais zēns vienā vakarā kļuva par varoni. Daudz (un pamatoti) kritizēts pēc pirmās spēles, viņš spēja saņemties, ar katru nākamo spēli darbojās arvien mērķtiecīgāk un labāk, bet pusfinālā pret Vāciju guva divus lieliskus vārtus. Lielais talants beidzot uzsprāga arī izlases rindās. Šķiet, ka arī Balotelli ir atradis savu īsto treneri – Čezāres Prandelli personā.

Antonio Kassano (Itālija). "Nav svarīgi tas, cik ilgu laiku viņš pavada laukumā, bet gan tas, ko viņš šajā laikā izdara," par Kassano teica Prandelli, jautāts par viņa nomainīšanu visās iepriekšējās spēlēs. Šoreiz Kassano tika nomainīts vēl ātrāk, taču viņš jau bija paspējis izdarīt vēl vairāk – tieši viņa lieliskā spēle kreisajā malā ar tik pat lielisku piespēli Balotelli atvēsināja pretinieku un bija tam kā auksta duša. Vēl vairākās epizodēs Kassano bija "tikai" vienkārši ļoti labs.

Džanluidži Bufons (Itālija). Viņš glāba gan tad, kad rezultāts vēl bija 0:0 un kad likās, ka vārti briest, viņš glāba otrā puslaika sākumā, kad rezultāts bija jau 2:0 Itālijas labā. Ja Vācija jau otrā puslaika sākumā būtu atguvusi pirmos vārtus... Bufons neļāva. Viņa pārliecinošais un nosvērtais sniegums iedvesa ne tikai papildus pārliecību paša komandā, bet arī – kas varbūt bija pat svarīgāk – atņēma pārliecību pretiniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!