Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī pēc 2016. gada Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 atklāšanas spēles uzteica valstsvienības pussarga Dimitri Pajeta sniegumu mačā pret Rumāniju, kurā viņš guva uzvaras vārtus.

"Pajets cīnījās par katru bumbu," Anrī citē raidsabiedrība BBC. "Viņa gūtie vārti lika man lēkāt aiz prieka. Ja Rumānijas izlases vārtus sargātu trīs vārtsargi, tas viņus tik un tā neglābtu. Rumāņi spēlēja labi, taču zaudēja lielā mērā tieši Pajeta dēļ."

Kā ziņojām, turnīra pirmajā spēlē Francija pārspēja Rumāniju ar 2:1 (0:0), un uzvaras vārtus mača 89. minūtē guva Pajets, kurš tika nosaukts par mača labāko spēlētāju.

"Ja man pirms spēles kāds būtu teicis, kā viss notiks, es neticētu," pēc spēles atzina Pajets. "Pirmajās 15 minūtēs mēs pieļāvām daudz kļūdu, turklāt pretinieki labi spēlēja aizsardzībā. Visu laiku kāds "karājās kājās". Taču ar skatītāju atbalstu mēs izcīnījām trīs svarīgus punktus. Tagad varam mierīgi gatavoties nākamajai spēlei."

"Ja mēs būtu uzvarējuši ar divu, trīs vārtu pārsvaru, iespējams, rastos nepareizs priekšstats par pašu spēku," piebilst pussargs. "Tagad pārliecinājāmies, ka vieglu spēļu šai turnīrā nebūs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!