Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola zvaigzne, Dortmundes "Borussia" komandas pussargs Marko Reiss tā arī nav spējis atkopties no savainojuma, kas viņam neļaus piedalīties EURO 2016, vēsta ārvalstu mediji.

Vācijas izlases treneris Joahims Lēvs atklāja, ka lēmums atstāt Reisu ārpus kandidātu saraksta pieņemts, jo sportistam ir lielas veselības problēmas. Reiss, kuram nesen palika 27 gadi, nepiedalījās arī Vācijai veiksmīgajā 2014. gada Pasaules kausā. Lēvs arī piebilda, ka Reiss būtu bijis noderīgs komandai: '' Traumas viņu vajā masveidā un medicīniskais personāls bija ļoti skeptisks par iespēju, ka Reiss varēs spēlēt tuvāko nedēļu laikā. Tas ir smags lēmums gan komandai, gan Reisam.''

Neskatoties uz gūtajām traumām, izlases sastāvā tika iekļauti Bastians Švainštaigers no Mančestras "United", ''Liverpool'' Emre Džans un ''Arsenal'' spēlējošais Mesuts Ēzils. Tāpat izlasē iekļauti vairāki Pasaules kausa ieguvēji, tostarp Manuels Noiers, Toni Kross, Tomass Millers, Mario Gece, kā arī Matss Hummels, kurš nākamsezon spēlēs Minhenes ''Bayern.

Preses konferencē Lēvs medijiem paziņoja, ka savainotie Švainštaigers un Hummelss būs gatavi piedalīties EURO 2016. Tāpat Lēvs sacīja, ka viņš saprot cik liela vilšanās būs tiem spēlētājiem, kuri nevarēs palīdzēt izlasei.

Vācijas izlases sastāvs EURO 2016:

Vārtsargi: Manuels Noiers (Minhenes ''Bayern''), Marks-Andrē ter Štēgens (Basrelona), Bernds Leno (Leverkūznene);
Aizsargi: Žeroms Boatengs (Minhenes ''Bayern''), Jonass Hektors (''Koln''), Mats Hummelss (Dortmundes '' Borussia''), Benedikts Hēvedess ('' Schalke''), Škodrans Mustafī ('' Valencia''), Emre Džans (''Liverpool''), Antonio Rīdigers ('' Roma'');
Pussargi: Sami Kedira (''Juventus''), Toni Kross (Madrides ''Real''), Mesuts Ēzils (''Arsenal''), Juliāns Drakslers (''Wolfsburg''), Bastians Švainštaigers (Mančestras ''United''), Džošua Kimmihs (Minhenes ''Bayern''), Juliāns Veigls (Dortmundes ''Borussia''), Līrojs Sanē (''Schalke'').
Uzbrucēji: Lukašs Podoļskis (''Galatasaray''), Tomass Millers (Minhenes ''Bayern''), Mario Gomess (''Bešiktas'') , Mario Gece (Minhenes ''Bayern''), Andrē Širle (''Wolfsburg'').

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!