Foto: DELFI

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc zaudējuma Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pret Franciju nav nokārusi galvu, bet atlikušās spēles būs svarīgākās turnīrā, uzskata valstsvienības uzbrucējs Kaspars Bērziņš.

Kā zināms, Latvija otrdien sekmīgi nospēlēja vien pirmās 17 minūtes un ar 70:84 piekāpās Francijai. Līdz ar to Eiropas čempionāta turpinājumā Latvija ceturtdien aizvadīs pusfināla maču par 5.-8.vietu, spēkojoties ar spēcīgo Grieķiju.

"Mačā pret Franciju nedienas sākās pirmā puslaika beigās. Varbūt nenoticējām, ka varam uzvarēt," sacīja Bērziņš. "Šoreiz nespēlējām pret sliktu komandu, bet mums bija jāparāda visa sava labākā spēle, lai francūžus uzvarētu. Mums tas neizdevās un cietām sakāvi."

Ceturtdien Latvijas un Grieķijas mača uzvarētāja nodrošinās vietu nākamā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētājai vēl būs jācīnās par septīto vietu, kas arī dos iespēju spēlēt Olimpiādes atlasē.

"Nekādā gadījumā neesam nokāruši galvu. Atlikušie mači ir svarīgākās spēles čempionātā, neatkarīgi no tā, vai Franciju būtu izdevies uzvarēt. Tagad jāatpūtina prāti, un gatavosimies nākamajiem mačiem," solīja Bērziņš.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu bija sasniegusi otro reizi kopš neatkarības atgūšanas - 2001.gadā ar 78:114 tā kapitulēja Dienvidslāvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!