Foto: DELFI
Latvijas basketbola valstsvienība piektdien, 18.septembrī, plkst.19:30 pēc Latvijas laika Eiropas čempionāta spēlē par 7.-8.vietu sacentīsies ar Čehijas izlasi.

Spēles uzvarētāji iegūs pēdējo ceļazīmi uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, zaudētājiem būs jācer uz papildus kvotu, ja kāda no "EuroBasket" noslēguma tabulā augstāk esošajām komandām iegūs tiesības rīkot vienu no kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas un Čehijas izlases jau spēkojās grupu turnīrā Rīgā, kad uzvaru uz 72:65 svinēja latvieši.

Kad Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis uzzināja, ka "Eurobasket 2015" pēdējā mačā būs jāspēkojas ar Čehiju, viņš "basket.lv" sacīja savu viedokli par "mazo finālu" ar olimpisko akcentu: "Pirms sākt runāt par basketbola gudrībām, uz baltas lapas ar lieliem burtiem uzrakstīšu dažus vārdus: Gribasspēks, Vēlēšanās, Enerģija. Neesam piekusuši, mums nekas nesāp, esam gatavi cīņai – ar tādām domām šodien jāiet gulēt, rīt jāpamostas un jānodzīvo visa diena un jādodas laukumā. Labi saprotot, ka ar pretiniekiem esam pilnīgi vienādās izejas pozīcijās, un arī viņi labi zina šīs spēles likmi."

"Pēc tam, protams, būs runa par basketbola niansēm. Rīgas spēlē mums izdevās pretiniekus salauzt ar taktiskiem ieročiem, iezīmējot veiksmes recepti. Čehi būs izdarījuši savus secinājumus, mums jāizdara savus. Bet tā uzvara tagad jāaizmirst – piektdien būs cita situācija un cita spēle," turpināja Latvijas izlases treneris.

"Mačos ar pieredzē un spēlētāju titulos krietni pārākajām Francijas un Grieķijas izlasēm parādījām, ka protam spēlēt basketbolu un šeit," Eurobasket 2015" fināldaļā, neesam nejauši viesi. Piektdien būs jānospēlē tikpat labi, bet tas jādara visas 40 minūtes. Tik vienkārši," uzsvēra treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!