Foto: LETA
Nākamnedeļ Parīzē risināsies 2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta apakšgrupu izloze, kurā savus pretiniekus uzzinās arī Ainara Bagatska vadītā Latvijas izlase. Portāls "Delfi" piedāvā lasītājiem izteikt savu viedokli, kurus pretiniekus nākamgad vēlamies redzēt Latvijā.

Kā zināms, 2015.gada Eiropas čempionāts risināsies četrās valstīs - Latvijā, Francijā, Vācijā un Horvātijā. Rīga, Monpeljē, Berlīne un Zagreba uzņems priekšsacīkstes, bet izslēgšanas turnīrs risināsies Lillē.

"Eurobasket 2015" izlozē 24 izlases sadalīs pa četrām grupām, bet jau pirms izlozes ir zināmi dažu grupu dalībnieki. Pirms "Eurobasket 2015" izlozes visas 24 dalībvalstis sadalītas pa sešiem groziem (katrā grozā pa četrām izlasēm), tādējādi no katra groza rīkotājvalsts uzzinās savus pretiniekus. "FIBA Europe" ļāvusi katrai rīkotājai izvēlēties sev vienu pretinieku, to pamatojot ar lielāku līdzjutēju piesaisti. Latvijā tādā veidā par "partneri" izvēlējās Igauniju no sestā groza, kurā vēl bija Nīderlande, Krievija un Islande. Francija izvēlējās Somiju, Vācija - Turciju, bet Horvātija - Slovēniju.

Latvija izlozē būs trešajā grozā kopā ar Bosniju un Hercegovinu, Grieķiju un Turciju, kuras tāpēc nevarēs būt Rīgas grupā. Izlozē Latvija no pirmā groza sev pretiniekos iegūs Lietuvu vai Spāniju (vēl ir Francija un Horvātija), no otra groza - Ukrainu vai Serbiju (vēl ir Slovēnija un Somija), no ceturtā groza - Poliju, Beļģiju, Itāliju vai Maķedoniju, bet no piektā - Izraēlu, Čehiju vai Gruziju.

Šis ir līdzjutēju balsojums, kurā fani var izteikt savu vēlmi, bet tās komandas, kuras brauks nākamgad uz Rīgu, uzzināsim pēc nedēļas 8.decembrī izlozē Parīzē, Disnejlendā.

Izvēlies Latvijas izlases pretiniekus "Eurobasket 2015"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!