Foto: DELFI
Par 2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta pēdēju pusfināla dalībnieci trešdien kļuva iepriekšējā turnīra fināliste Lietuvas valstsvienība, kas ceturtdaļfināla spēlē dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20, 16:6) uzvarēja Itālijas izlasi.

Lietuvas izlase otro čempionātu pēc kārtas un ceturto reizi kopš 2003. gada iekļūst pusfinālā. Savukārt Itālija turpina savu neveiksmju sēriju, jo pēdējo reizi labāko četriniekā bija 2003. gadā, kad par čempioni kļuva Lietuva.

Tagad pusfinālā Lietuva tiksies ar "Eurobasket 2015" lieliski spēlējošo Serbijas izlasi, kuru daudzi basketbola eksperti uzskata par galveno kandidāti uz zelta godalgām.

Lietuvas izlasē teicamu spēli aizvadīja Jons Valančūns, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. 19 punkti un 10 atlēkušās bumbas Jonam Mačulim, bet Mants Kalnietis guva 14 punktus. Itālijas izlasē Anrea Barnjāni guva 21 punktu, bet 17 punkti Danilo Gallināri kontā.

Lietuvas un Itālijas duelī visu spēles gaitu cīņa ritēja punkts punktā, ko apliecina arī statistika, - deviņas reizes rezultāts bija neizšķirts un desmit reizes mainījās vadība spēlē. Pamatlaika izskaņā Lietuva panāca trīs punktu pārsvaru, tacu svarīgā uzbrukumā kļūdījās un ļāva Itālijai izlīdzināt rezultātu 79:79. Tad Lietuvai nesekmīgs bija arī pamatlaika pēdējais uzbrukums, dodot Itālijai iespēju izglābties spēlē, taču arī itāļi savu iespēju palaida garām.

Pagarinājumā pirmās minūtes aizritēja nervozā, kļūdām bagātā cīņā. Tad spēlē līdera lomu uzņēmās Mants Kalnietis, kurš trāpīja tālmetienu, pēc brīža atdeva skaistu piespēli Jonam Valančūnam, un vēl pēc mirkļa Lietuvai bija jau septiņu punktu pārsvars. Itālija ātri atguva divus punktus pēc Galināri soda metieniem, bet Lietuva atbildēja ar Pauļa Jankūna precīzu trīspunktnieku no stūra, kas praktiski pielika punktu Lietuvas uzvarai.

$duelID=151;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!