Foto: DELFI.lt
Lietuvas vīriešu basketbola izlase sestdien Telavivā Eiropas čempionāta B apakšgrupas mačā ar 88:73 (19:23, 19:14, 33:14, 17:22) pārspēja grupas saimnieci Izraēlu.

Pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars bija izraēliešiem, bet otro ceturksni ar 11 punktu izrāvienu iesāka lietuvieši, kuri panāca 30:23. Puslaiku dienvidu kaimiņi noslēdza ar minimālu pārsvaru (38:37), bet jau trešā ceturkšņa beigās panāca 20 punktu handikapu. Tik lielu pārsvaru Izraēlas basketbolisti nespēja atspēlēt, Lietuvai svinot uzvaru ar 88:73.

Lietuviešiem ar 18 punktiem atzīmējās Edgars Ulanovs, bet pa 16 punktiem sameta Mindaugs Kuzminsks, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas "Knicks", un Artūrs Gudaitis. Tikmēr Izraēlas izlases labā 20 punktus guva naturalizētais amerikānis Ričards Hauelss.

Kā vēstīts, lietuvieši čempionāta ievadā cieta negaidītu zaudējumu 77:79 Gruzijai.

B apakšgrupā pa divām uzvarām divās spēlēs ir Vācijas un Itālijas basketbolistiem, pa vienam panākumam guvušas Gruzija un Lietuva, bet bez uzvarām cīnās Ukraina un Izraēla.

Citā šī vakara mačā Turcijas vīriešu basketbola izlase Stambulā savu skatītāju priekšā D apakšgrupas mačā ar rezultātu 84:70 (23:18, 26:18, 15:18, 20:16) pārspēja Lielbritāniju, ar kuru pirmdien spēkosies Latvija.

Briti pirmajā ceturksnī bija iekrājuši sešu punktu pārsvaru pār mača favorītiem turkiem, taču laukuma saimnieki ātri atspēlējās un pirmo puslaiku noslēdza jau ar plus 13 punktiem (49:36). Ceturtajā ceturtdaļa Lielbritānijas basketbolisti pietuvojās līdz mīnus pieciem punktiem, taču tuvāk nespēja pietuvoties, turkiem svinot drošu uzvaru.

Turcijas izlasē rezultatīvākais ar 24 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Melihs Mahmutoglu, bet 19 punkti un piecas bumbas zem groziem Semi Erdena kontā. Savukārt britiem 15 punkti un 14 atlēkušās bumbas Gabrielam Olaseni.

D apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs ir Krievijai, bet Serbijai, Latvijai, Beļģijai un Turcijai ir pa vienam panākumam, kamēr Lielbritānija pirmajās divās cīņās cieta zaudējumus.

Slovēnijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" mačā Helsinkos spraigā cīņā ar rezultātu 81:78 (22:22, 30:20, 13:21, 16:15) pārspēja A apakšgrupas saimnieci Somiju.

Lai gan otrā puslaika sākumā slovēņi bija iekrājuši 12 punktu handikapu, tomēr Lauri Markanens 38 sekundes pirms pamatlaika beigām izvirzīja vadībā somus (78:77). Turpinājumā Gorans Dragičs iemeta divus soda metienus un atguva vadību slovēņiem, bet pamatlaika pēdējās sekundēs ar "slam-dunk" izcēlās slovēņu naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs.

Slovēņiem lielisku sniegumu demonstrēja Dragičs, kuram 29 punkti, četras bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles. Tikmēr somiem ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās šovasar Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ar septīto numuru draftētais Markanens, kura spēles stils tika salīdzināts ar latvieti Kristapu Porziņģi.

Atgādinām, ka somi turnīru iesāka ar sensacionālu uzvaru pagarinājumā 86:84 pār vienu no favorītēm Franciju.

A apakšgrupā ar divām uzvarām divās spēlēs līderpozīciju ieņem Slovēnija, bet pa vienai uzvara ir Polijai, Francijai, Grieķijai un Somijai, bet abos divos mačos pretinieku pārākumu atzinusi Islande.

Tikmēr C apakšgrupā Horvātija ar 74:58 (20:12, 22:17, 15:13, 17:16) apspēlēja Rumāniju. Horvātiem 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas Bojana Bogdanoviča kontā, bet rumāņiem ar 14 punktiem un sešām bumbām zem groziem izcēlās Vlads Moldoveans.

C apakšgrupā spāņiem un horvātiem ir pa divām uzvarām divās spēlēs, bet pa vienam panākumam ir Melnkalnei un Čehijai, kamēr Rumānija un Ungārija piekāpušās abos aizvadītajos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!