Foto: DELFI
2013.gada Eiropas basketbola čempionāta otrā posma E grupas pēdējā kārtas mačā Lietuvas izlase ar rezultātu 70:63 (18:13, 14:17, 16:16, 22:17) nervozā cīņā pārspēja Ukrainas valstsvienību.

Jau pirms šī mača bija zināms, ka no E grupas ceturtdaļfinālā iekļūs Serbija, Francija, Lietuva un Ukraina. Savukārt Latvijai un Beļģijai turnīrs ir noslēdzies.

Lietuvas izlasē rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Lins Kleiza, 10 punktus pievienoja Donāts Montiejūns, bet astoņi punkti Darjusa Lavrionoviča kontā. Tikmēr Ukrainas valstsvienībā Sergijs Gladirs guva 18 punktus, 10 punkti Jūdžinam Džeteram.

$d_id=113; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Mačs iesākās ātrā un rezultatīvā cīņā, un nevienai no komandām pirmajās minūtēs pārsvaru iegūt neizdevās. Ceturtdaļas izskaņā Lietuva veica nelielu izrāvienu un ieguva piecu punktu pārsvaru. Otrās ceturtdaļas iesākumā Lietuva palielināja savu pārsvaru līdz deviņiem punktiem, tomēr tad Ukraina veica izrāvienu un deficītu samazināja līdz diviem punktiem (30:32).

Otrā puslaika sākumā ritēja līdzīga cīņa, komandas apmainījās punktu guvumiem, taču iniciatīvu neviena no vienībām neieguva. Pēc trim ceturtdaļām lietuvieši bija vadībā ar 48:46. Ukraina neļāva pretiniekiem nekur atrauties, tomēr spēles beigām lietuvieši ieguva pāris punktu pārsvaru un nosargāja to līdz mača beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!