Foto: F64

Eiropas Basketbola čempionāta laikā Rīgā visvairāk viesu bijis no Lietuvas un Igaunijas, pastāstīja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Viņa atzīmēja, ka kopumā čempionāta laikā Rīgu varētu būt apmeklējuši vairāki desmiti tūkstošu viesu.

"Vislielākais skaits tūristu bija no Lietuvas un Igaunijas. Arī Rīgas tūrisma informācijas centrā lielākoties apkalpoti viesi no šīm valstīm, kas veidoja aptuveni 20%. Bet jāņem vērā, ka šie tūristi uz Rīgu brauca ar konkrētu mērķi - apmeklēt spēles klātienē un sekot līdzi basketbola aktivitātēm, tāpēc citi kultūras pasākumi tika atlikti "otrajā plānā". Taču, protams, brīvajos brīžos daļa līdzjutēju apskatīja un iepazina arī pilsētu, apmeklēja muzejus, kafejnīcas, restorānus," sacīja Blaua.

Pēc viņas teiktā, vislielākais tūristu pieplūdums bijis tieši nedēļas nogalē, un arī ceturtdien, kad bija pēdējās apakšgrupu spēles.

Tostarp Blaua arī atzīmēja, ka Rīgas centrā viesnīcas bijušas diezgan noslogotas.

Eiropas 2015. gada Basketbola čempionātā piedalījās 24 komandas, un turnīrs pirmo reizi notika četrās valstīs – Francijā, Horvātijā, Latvijā un Vācijā. Latvijas basketbolisti no 5. līdz 10. septembrim D grupas turnīrā Rīgā cīnījās ar Beļģijas, Lietuvas, Ukrainas, Čehijas un Igaunijas komandām. Izslēgšanas turnīrā, kas no 12. līdz 20. septembrim notiks Francijas pilsētā Lillē, iekļuva Lietuvas, Latvijas, Beļģijas un Čehijas komandas.

RTAB nodibināts 2009. gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam – labi tūristam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!