Foto: DELFI
2015.gada Eiropas basketbola čempionāta pusfinālā trešdien iekļuva arī Serbijas izlase, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 89:75 uzvarēja Čehijas valstsvienību.

Serbijas izlase pusfinālā spēkosies ar Itālijas un Lietuvas mača uzvarētāju.

Mača uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Zorans Ercegs, 16 punktus sameta Miroslavs Raduļica, bet 14 punkti un 10 atlēkušās bumbas Nemanjas Bjelicas kontā. Vēl Milošs Teodosičs izcēlās ar 12 punktiem un 14 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Čehijas izlasē 23 punkti un 10 atlēkušās bumbas Jana Veselija kontā, bet 20 punktus guva Tomašs Satoranskis.

Mača pirmās minūtes labāk aizvadīja Čehijas izlase, kas bija vadībā ar septiņu punktu pārsvaru (12:5), taču serbi savu izrāvienu veica ceturtdaļas beigās izlīdzinot rezultātu – 21:21. Turpinājumā Serbijas basketbolisti pārņēma mača vadību, uz brīdi sasniedzot septiņu punktu pārsvaru, taču puslaika beigās rezultāts bija 45:42 Serbijas labā.

Otrā puslaika sākums ritēja rezultatīvā cīņā, kurā lēnām savu pārsvaru palielināja Serbijas basketbolisti, panākot 65:55, tomēr ceturtdaļas beigās Čehijas izdevās labi momenti, atjaunojot četru punktu deficītu (63:67). Serbijas izlase noslēdzoši desmit minūšu sākumā veica 8:1 izrāvienu, panākot tobrīd lielāko pārsvaru spēlē – 75:65. Mača izskaņā Satoranskis un Veselijs mēģināja čehiem saglabāt izredzes uz uzvaru, tomēr ar to bija par maz.

$duelID=149;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!