Foto: LFF
Latvijas telpu futbola izlase bija labi izpētījusi Armēniju pagājušajā nedēļas nogalē Jelgavā notikušajā 2018. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā, uzskata armēņu galvenais treneris Zorabs Ņiazjans.

Aizvadītajā minitūrnīrā pirmajās divās kārtās Latvija un Armēnija tikās ar Vāciju un Igauniju, bet izšķirošā bija abu vienību savstarpējā spēle trešajā kārtā, kurā mājinieki sīvā cīņā guva panākumu ar 4:1, pēdējos divus vārtus iesitot vien noslēdzošajā minūtē.

"Mačs pret Vācijas izlasi izvērtās ļoti sarežģīts. Viņi darbojās taktiski ļoti gudri, tomēr spējām uzvarēt," nacionālā federācija citē Ņiazjanu. "Spēlē pret Igauniju ātri guvām vārtus, bet pēc tam efektīvi darbojāmies pretuzbrukumos un izcīnījām uzvaru."

"Spēlē ar Latviju ātri ielaidām vārtus, bet pēc tam pretinieks labi aizsargājās. Latvijas izlase bija labi mūs izpētījusi," pauda treneris. "Bijām tuvu, lai ieņemtu pirmo vietu grupā, tomēr diemžēl neizdevās."

Latvija triumfēja apakšgrupā un sasniedza kvalifikācijas pamatturnīru, kas notiks aprīļa pirmajā pusē. Latvijas izlase jau septīto reizi pēc kārtas spēlēs Eiropas vai pasaules čempionātu kvalifikācijas pamatturnīros un tikai vienā no šīm reizēm tā tai kvalificējās automātiski, bet pārējās allaž bijis nepieciešams pārvarēt vienu kārtu.

Kvalifikācijas pamatturnīrā Latvijas izlase spēlēs Rumānijā, spēkojoties ar mājiniekiem, kā arī pērn Pasaules kausā ceturto vietu izcīnījušo Portugāli un Somiju. Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas un viena labākā no septiņām trešo vietu guvējām sacentīsies izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!