Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes futbola klubs Eindhovenas PSV ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē viesos ar 0:1 (0:1) zaudēja Horvātijas vienībai "Osijek", divu spēļu summā zaudējot ar 0:2 un pirmo reizi kopš 1974. gada netiekot Eirokausu pamatturnīrā.

"Osijek" komandas labā vārtus guva horvātu aizsargs Petars Bočkajs, kurš spēles 25.minūtē realizēja tālu soda sitienu.

1988. gada Eiropas kausa (tagad - UEFA Čempionu līgas) un 1978. gada UEFA Kausa (tagad - UEFA Eiropas līgas) uzvarētāji PSV Eirokausu pamatturnīros spēlēja 43 gadus pēc kārtas, taču ceturtdien Eindhovenas vienības iespaidīgā sērija aprāvās.

Citā spēlē Anglijas premjerlīgas klubs Liverpūles "Everton" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Slovākijas komandu "Ružomberok", divu spēļu summā gūstot virsroku ar 2:0. Livperpūles vienības labā vārtus guva Dominiks Kelverts-Levins, kurš bija precīzs desmit minūtes pirms pamatlaika beigām.

Nākamo "play-off" kārtu sasniegusi arī šovasar transfēru tirgū aktīvā "AC Milan", kas savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Rumānijas klubu "Craiova", divu spēļu summā uzvarot ar 3:0. Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās spāņu uzbrucējs Rauls Garsija, bet Bilbao "Athletic savā laukumā ar 3:0 (2:0) apspēlēja Rumānijas komandu Bukarestes "Dinamo", divu spēļu summā uzvarot ar 4:1.

Tāpat kvalifikācijas trešo kārtu pārvarēja Francijas komanda Marseļas "Olympique", kas viesos nospēlēja 0:0 (0:0) ar "Oostende" no Beļģijas, bet divu spēļu summā uzvarēja ar 4:2.

Nākamajā kārtā iekļuva arī turku klubs Stambulas "Fenerbahce", kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Austrijas vienību Grācas "Sturm", divu spēļu summā uzvarot ar 3:2. Vēl Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" savu skatītāju priekšā ar 0:1 (0:0) zaudēja Telavivas "Jehuda" no Izraēlas, taču divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1.

Tāpat kā PSV, negaidīti zaudējumu cieta arī Francijas klubs Bordo "Girondins", kas viesos ar 0:1 (0:1) piekāpās Ungārijas vienībai Sēkešfehērvāras "Videoton". Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts, bet nākamajā kārtā, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, iekļuva "Videoton".

Kvalifikācijas trešajā kārtā apstājusies Vācijas bundeslīgas komanda "Freiburg", kas viesos ar 0:2 (0:0) piekāpās Slovēnijas klubam "Domžale", divu maču summā zaudējot ar 1:2.

Trešo kvalifikācijas kārtu nav pārvarējusi arī Latvijā labi zināmā ukraiņu speciālista Romāna Grigorčuka trenētā Azerbaidžānas vienība "Gabala", kas viesos ar 1:2 (0:0) atzina Grieķijas kluba Atēnu "Panathinaikos" pārākumu, divu spēļu summā piekāpjoties ar 1:3.

Arī Latvijas futbola izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Polijas kausa ieguvēja Gdiņas "Arka" un uzbrucēja Denisa Rakela vienība Poznaņas "Lech" ceturtdien nepārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, tādējādi netiekot "play-off" kārtā.

Trešo kārtu nepārvarēja Lietuvas vicečempione "Trakai", kas viesos ar 0:3 (0:2) piekāpās Maķedonijas vienībai Tetovo "Škendija", divu spēļu summā zaudējot ar 2:4. Pirms nedēļas Lietuvas komanda savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:1.

Toties "play-off" kārtā iekļuvusi Lietuvas futbola komanda Marijampoles "Sūduva", kas savus pretiniekus "play-off" kārtā uzzinās piektdien, kad norisināsies izloze.

Vieta grupu turnīrā jau garantēta uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas bundeslīgas komandai "Koln", kas iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!