Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā otrdien, 24. novembrī, iekļuva Minhenes "Bayern" un "Barcelona", kuras rindās pirmajā spēlē sacensībās pēc savainojuma izārstēšanas ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās viens no pasaules labākajiem futbolistiem Lionels Mesi.

Priekšsacīkšu E grupā "Barcelona" vietu "play off" nodrošināja neizšķirts citā mačā Baltkrievijā, kur Borisovas BATE bez Kaspara Dubras laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Lēverkūzenas "Bayer". Savukārt "Barcelona" vēlāk ar 6:1 sagrāva "AS Roma", nodrošinot pirmo vietu E grupā. Katalonijas klubam divus vārtus guva Mesi un Luiss Suaress, bet vēl izcēlās Žerārs Pikē un Adrianu. Romas komandai vārtus guva Edins Dzeko.

Pirms pēdējās kārtas uz otro ceļazīmi uz "play off" mačiem saglabā visas trīs komandas - "AS Roma" un "Bayer" ir pa pieciem punktiem, bet BATE ir četri punkti. Pēdējās kārtas mačos 9. decembrī "AS Roma" uzņems BATE, un uzvaras gadījumā neatkarīgi no otras spēles Lēverkūzenā - "Bayer" pret "Barcelona" - nodrošinās sev dalību izslēgšanas turnīrā.

Minhenes "Bayern" otrdien F grupas cīņā savās mājās ar 4:0 sagrāva "Olympiakos", nodrošinot dalību izslēgšanas turnīrā. Savukārt "Arsenal" ar 3:0 apspēlēja Zagrebas "Dinamo", saglabājot izredzes spēlēt "play off" mačos.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm "Bayern" ir 12 punkti, "Olympiakos" - deviņi, "Arsenal" - seši, bet "Dinamo" - trīs. Pēdējos mačos šajā grupā Zagrebā "Dinamo" tiksies ar "Bayern", bet "Olympiakos" uzņems "Arsenal".

Sarežģīta situācija izveidojusies G grupā, kurā otrdien uzvaras guva viesi - Kijevas "Dinamo" ar 2:0 apspēlēja "Porto", bet "Chelsea" ar 4:0 nepažēloja Telavivas "Maccabi". Pēdējā kārtā Kijevas "Dinamo" savās mājās spēlēs pret "Maccabi", bet "Chelsea" uzņems "Porto". Pirms šīm spēlēm G grupā pa desmit punktiem ir "Chelsea" un "Porto", bet Kijevas komandai ir astoņi punkti. Tikai "Maccabi", kas zaudējusi visos mačos, vairs nav nekādu izredžu šajā grupā un pēc pēdējās spēles klubs noslēgs dalību Eirokausos.

Vēl otrdien H grupā sev pirmo vietu nodrošināja Sanktpēterburgas "Zeņit", kas ar 2:0 pieveica "Valencia". Citā mačā Lionas "Olympique" ar 1:2 piekāpās "Gent", zaudējot cerības uz Eirokausu sezonas turpinājumu kaut vai Eiropas kausā. Pirms pēdējās kārtas šajā grupā 12 punkti ir "Zeņit", septiņi punkti ir "Gent", seši - "Valencia", bet viens - Lionas klubam. Pēdējās kārtas spēlēs "Valencia" uzņems "Olympique", bet "Zeņit" viesosies pie "Gent".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!