Foto: stock.xchng
„West Bromwich” nigēriešu uzbrucējs Pīters Odemvinge izteicies, ka Krievijas uzvara balsojumā par 2018. gada Pasaules kausa izcīņas rīkošanu ļaus šai valstij atrisināt problēmu ar rasismu futbolā.

Pēc tam, kad Odemvinge vasarā no „Lokomotiv” pārgāja uz Anglijas premjerlīgas klubu, Krievijas kluba līdzjutēji uz atvadām bija uzzīmējuši visai aizvainojošu plakātu, kurā bija attēlots banāns un pateicības vārdi viņa jaunajam klubam. Pēc šā incidenta Oemvinge izteicās, ka Krievijai nevajadzētu piešķirt tiesības rīkot pasaules čempionātu dēļ rasistiskajiem krievu futbola fanu izlēcieniem, taču pēc balsojuma kļuva pielaidīgāks.

„Nedrīkst vainot visu valsti dēļ atsevišķu futbola fanu izlēcieniem,” intervijā „The Guardian” uzsver futbolists. „Nepatīkami, ka šādi cilvēki ir, taču Krievijā, manuprāt, šo problēmu atrisinās. Uz turnīru ieradīsies visdažādāko valstu un tautību pārstāvji, kas mainīs krievu mentalitāti. Rasu neiecietība ies mazumā.”

Jau ziņojām, ka Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) balsojumā decembra sākumā Krievija ieguva tiesības rīkot 2018. gada Pasaules kausa finālturnīru, bet Katara – 2022. gada čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!