Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs trešdien nāca laukumā uz maiņu Vācijas bundeslīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda piedzīvoja zaudējumu, turklāt negaidītu neveiksmi piedzīvoja arī šīs valsts flagmanis Minhenes "Bayern".

HSV, visu otro puslaiku spēlējot mazākumā, izbraukumā ar 2:3 (1:1) piekāpās Gelzenkirhenes "Schalke 04" vienībai.

Rudņevs iepriekšējos trīs mačos laukumā bija devies HSV sākumsastāvā, taču šoreiz nāca uz maiņu, cīņas 63.minūtē nomainot Pjēru Mišelu Lasogu. Tobrīd spēles rezultāts bija neizšķirts 1:1, taču neilgi pēc Latvijas uzbrucēja nākšanas laukumā HSV ielaida divus vārtus.

Mača kompensācijas laikā HSV samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kad vārtus guva serbu pussargs Gojko Kačars.

Jau kopš mača 45.minūtes HSV bija spiesta spēlēt mazākumā, jo divas dzeltenās kartītes īsā laikā pamanījās sapelnīt šveiciešu aizsargs Johans Žurū.

Kā zināms, sezonas pirmajā pusē Rudņevs ne reizi pat nebija pieteikts HSV spēlei, bet pēc ziemas pārtraukuma viņš trijos mačos laukumā izgāja uz maiņu, bet nākamajās trīs jau spēli sāka sākumsastāvā. Pēdējos sešos mačos Latvijas futbolists izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

Rudņeva līgums ar HSV ir spēkā līdz vasarai.

Citā spēlē negaidītu zaudējumu cieta bundeslīgas līdere "Bayern", kas savu skatītāju priekšā ar 1:2 (0:1) piekāpās "Mainz 05" priekšā. Šis Vācijas futbola flagmanim vietējā čempionātā ir otrais zaudējums šosezon, bet pirmais savā laukumā.

Mača rezultātu 26.minūtē atklāja "Mainz 05" komandas spāņu pussargs Hairo Samperio, turklāt ilgu laiku "Bayern" neizdevās panākt izlīdzinājumu. Tas beidzot izdevās cīņas 64.minūtē, kad izcēlās pazīstamais Arjens Robens, tomēr no zaudējuma Minhenes klubam nebija lemts izglābties. Uzvaras vārtus viesiem četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva kolumbietis Andrēss Kordova.

Tikmēr pie uzvaras izdevies tikt "Bayern" tuvākajiem sekotājiem Dortmundes "Borussia", kas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Darmstadt 98".

Bundeslīgas čempionāta kopvērtējumā līdere "Bayern" iekrājusi 62 punktus 24 spēlēs, kamēr tikai piecus punktus no tās atpaliek Dortmundes "Borussia", bet 42 punkti ir Berlīnes "Hertha" rēķinā.

Savukārt HSV ieguvusi 28 punktus un ir 11. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!