Foto: AFP/Scanpix
Anglijas premjerlīgu svētdien satricināja "Liverpool" urugvajiešu uzbrucēja Luisa Suaresa rīcība, iekožot pretiniekam rokā, vēsta ārvalstu masu mediji.

Mačā starp "Liverpool" un "Chelsea", kas noslēdzās neizšķirti 2:2, Suaress kļuva par galveno antivaroni un vēlāk arī par varoni. Spēles 52.minūtē "Liverpool" pirmos vārtus guva Daniels Staridžs, panākot 1:1, bet šo uzbrukumu ar teicamu piespēli iesāka tieši Suaress.

Pēc brīža Suaress kļuva par spēles antivaroni. 55.minūtē viņš savā soda laukumā nospēlēja ar roku, ļaujot "Chelsea" futbolistam Edenam Hazardam realizēt "pendeli" un panākt 2:1. Taču vēl lielāku uzmanību viņš izpelnījās pēc desmit minūtēm, kad vienā no uzbrukumiem Suaress neaizsniedzās līdz bumbai un tad saķēra "Chelsea" aizsargu Braņislavu Ivanoviču, iekožot viņam rokā.

Tiesneši šo nesportisko uzvedību palaida garām un Suaress nesaņēma brīdinājumu, taču, visticamāk, Anglijas premjerlīga viņam piespriedīs kādu sodu vai diskvalificēs.

Suaress gan savu uzvedību "laboja" un kļuva par spēles varoni, kompensācijas laika septītajā minūtē izraujot neizšķirtu 2:2.

Tā nav pirmā reize, kad Suaresam uzrodas vēlme "iekost pretiniekam". 2010.gadā, spēlējot Amsterdamas "Ajax" rindās, Urugvajas futbolists saņēma septiņu spēļu diskvalifikāciju par košanu "PSV Eindhoven" futbolistam Otmanam Bakalam. Pēc tā incidenta Suaress tā arī neaizvadīja nevienu spēli "Ajax" rindās, jo pārcēlās uz "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!