Foto: Reuters/Scanpix
Pamatīgas līdzjutēju nekārtības ceturtdien pārtrauca Āfrikas Nāciju kausa izcīņas pusfināla spēli starp mājinieci Ekvatoriālo Gvineju un Ganu, vēsta BBC.

Ekvatoriālās Gvinejas galvaspilsētā Malabo notikušajā spēlē mājinieku fanu neapmierinātība ar notiekošo laukumā sākās pirmā puslaika izskaņā, kad Gana realizēja strīdīgā situācijā piešķirto 11 metru soda sitienu.

Dodoties uz ģērbtuvēm pārtraukumā, līdzjutēji sāka apmētāt Ganas futbolistus ar visu, kas pagadījās pie rokas, tādējādi policijas speciālajai vienībai nācās izveidot no saviem vairogiem savdabīgu "drošības tuneli", lai futbolisti neciestu. Turnīra rīkotāju aicinājumi nomierināties un ļaut spēlei turpināties mierīgos apstākļos neguva atsaucību, bet vēl vairāk sakaitināja satrakojušos pūli, kas veltīja rīkotāju pārstāvjiem lamu vārdus, kā arī turpināja mest laukumā dažādus priekšmetus.

Otrajā puslaikā ik pa laikam no tribīnēm lidoja dažādi priekšmeti, bet "kulmināciju" nekārtības piedzīvoja astoņas minūtes pirms spēles beigām, kad simtiem Ganas atbalstītāju bija spiesti meklēt patvērumu laukumā, jo mājinieku fani sāka apmētāt pretinieku atbalstītājus. Speciālās vienības policisti, kurus turnīra rīkotāji speciāli bija algojuši no Angolas, fanu nomierināšanai pielietoja asaru gāzi, kā arī policijas helikopteru. Tikai pēc 34 minūtēm, kad tribīnes praktiski bija "iztīrītas", tiesneši ļāva futbolistiem maču pabeigt.

Spēlē Ganas izlase uzvarēja ar 3:0 un iekļuva finālā, kurā tiksies ar Kotdivuāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!