Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nīderlandes futbola klubs Alkmāras AZ ceturtdien UEFA Eiropas līgas grupu turnīra pirmajā spēlē negaidīti uzveica Itālijas vienību "Napoli".

Par pārsteigumu pašā Eiropas līgas ievadā parūpējās Nīderlandes komanda Alkmāras AZ, kas F grupā viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Napoli" no Itālijas. Uzvaras vārtus AZ komandas rindās 57.minūtē guva Dani de Vits.

Zīmīgi, ka Alkmāras vienībā pirms šī dueļa 13 personām noteica saslimšanu ar Covid-19, tomēr tas neliedza nīderlandiešiem atstāt "sausā" Neapoles komandu.

Cita Itālijas komanda "AS Roma" A grupā viesos ar 2:1 (0:1) uzvarēja Šveices čempioni Bernes "Young Boys". Romas komanda sākotnēji nonāca iedzinējos, bet otrajā puslaikā piecu minūšu laikā nokārtoja uzvaru. "AS Roma" rindās izcēlās Bruno Peress un Marašs Kumbula.

Londonas "Arsenal" B grupā viesos ar 2:1 (0:0) uzvarēja Vīnes "Rapid".

2019.gada finālisti otrā puslaika sestajā minūtē nolēma "paspēlēties" ar pretiniekiem, kas maksāja zaudētus vārtus. "Arsenal" atgūties izdevās 70.minūtē, kad pēc Nikolā Pepē centrējuma soda laukumā ar galvu precīzi spēlēja Davids Luiss. Tikmēr četras minūtes vēlāk ar divām ātrām piespēlēm bumbu iepretim tukšiem vārtiem izdevās aizgādāt līdz Pjēram Emerikam Obamejangam, kurš guva uzvaras "golu".

Citviet C grupas spēlē Leverkūzenes "Bayer" mājās ar 6:2 (2:1) sagrāva "Nice" no Francijas. Divus vārtus Vācijas komandas labā guva Karims Belarabi, bet vēl pa reizei izcēlās Nadiems Amiri, Lukass Alario, Musa Diabī un Florinas Vircs.

Tikmēr "Granada" no Spānijas E grupā viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja Eindhovenas PSV.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē PSV jaunieguvums Mario Gece panāca 1:0, bet otrajā puslaikā deviņu minūšu laikā Spānijas komandai uzvaru nodrošināja Horhe Molina un Darvins Mačiss.

H grupā Milānas "Inter" viesos ar 3:2 (2:0) uzvarēja Glāzgovas "Celtic", kas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā minimāli pieveica "Riga".

Milānas komandā 14.minūtē vārtus guva Rade Kruničs, Brahims Diass izcēlās 42.minūtē, bet uzvaras vārti kompensācijas laika otrajā minūtē Jensam Haugem. Glāzgovas klubā "golu" iesita Muhameds Eljonusi.

Tāpat pie panākuma J apakšgrupā tika Totenhemas "Hotspur", kas mājās ar 3:0 (2:0) pārliecinoši uzvarēja Lincas LASK no Austrijas. Anglijas komandai panākumu nodrošināja Honmiņs Sons, Lukass, bet Andress Andrade 27.minūtē bumbu raidīja savos vārtos.

Fināls šogad 26.maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, bet Covid-19 izplatības dēļ tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!