Foto: PantherMedia/Scanpix
Anglijas premjerlīgā, visticamāk, tuvākajā laikā ieviesīs futbolistu algu griestus, vēsta britu masu mediji.

Ja Anglijas klubi nobalsos par algu griestu ieviešanu, tad premjerlīga kļūs par pirmo futbola čempionātu, kurā ir tādi noteikumi.

Kā norāda britu futbola eksperti, nolikumu plānots ieviest pirms nākamās sezonas, kad stāsies spēkā jaunais līgums par televīzijas translācijām. Iespaidīgais līgums papildinās visu klubu kases kopumā par pieciem miljardiem sterliņu mārciņu, tādējādi arī futbolisti ar savu aģentu starpniecību vēlēsies tikt pie iespaidīgākiem līgumiem. Tomēr jaunie noteikumi paredz, ka klubi drīkstēs maksimums par 5% gadā palielināt algām atvēlētos līdzekļus.

Iepriekšējā sezonā futbolistu algām klubi tērēja 69% no visiem saviem izdevumiem (aptuveni 1,5 miljardi sterliņu mārciņu). Tieši lielās algas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ klubu kopējais parāds pērnajā sezonā bijis 2,4 miljardi sterliņu mārciņu. Tiek ziņots, ka 1992.gadā spēlētāja vidējā alga premjerlīgā bija 1755 sterliņu mārciņas nedēļā, bet šobrīd tā jau ir sasniegusi 35 000 sterliņu mārciņu robežu.

Atbalstu būtiskajām izmaiņām izteikuši lielākā daļa klubu, arī ”Chelsea” un ”Manchester City”, kuru īpašnieki nežēlo naudu futbolistu pārvilināšanai. Pagaidām pret jauninājumiem izteicies tikai ”Fulham” klubs, kuram, iespējams, drīzumā notiks īpašnieku maiņa.

Jauno nolikumu plānots apstiprināt 15.novembrī. Lai to pieņemtu, nepieciešams 14 no 20 klubu atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!