Foto: F64

Gatavojoties 2014.gada FIFA Pasaules futbola čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas futbola izlase nākamā gada pavasarī un vasarā aizvadīs vairākas pārbaudes spēles, ceturtdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Preses daļai apstiprināja tās ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Atgādinām, ka jaunajā atlases ciklā mūsu komanda tikusi ielozēta vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Bosniju un Hercegovinu, Slovākiju, Lietuvu un Lihtenšteinu. Pirmajā kvalifikācijas turnīra spēlē 2012.gada 07.septembrī savā laukumā pret Grieķiju, bet 11.septembrī Latvijas izlase spēlēs Bosnija un Hercegovinā.

LFF panākusi vienošanos ar Kazahstānas futbola savienību par abu valstu nacionālo izlašu pārbaudes spēles aizvadīšanu FIFA starptautisko spēļu datumā - 29.februārī. Šī spēle paredzēta Turcijas kūrortpilsētā Antālijā, tādejādi kļūstot par Latvijas valstsvienības pirmo oficiālo spēli 2012.gadā.

Ar Polijas Futbola asociāciju pašlaik ir panākta mutiska vienošanās par abu valstu nacionālo izlašu pārbaudes spēles aizvadīšanu 2012.gada 22.maijā un šī spēle paredzēta Austrijā. Oficiāli dokumenti gan pagaidām nav parakstīti.

Kā zināms, Polija ir viena no Eiropas futbola čempionāta organizatoriem, savukārt ikdienā tieši Polijas futbola čempionātā spēlē vairāki Latvijas valstsvienības spēlētāji.

Tradicionālā Baltijas Kausa izcīņa starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas futbola izlasēm ieplānota no nākamā gada 1.līdz 3.jūnijā Igaunijā.

Tikmēr nākamā gada 15.augustā Latvijas izlase izbraukumā pārbaudes spēlē tiksies ar Melnkalnes valstsvienību un šī spēle šobrīd ir pēdējā oficiāli ieplānotā valstsvienības pārbaude pirms 7.septembrī startējošā Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!