Foto: AFP/Scanpix

Ar Spānijas granda "Barcelona" un Vācijas bundeslīgas uzvarētājās Minhenes "Bayern" divcīņu šodien turpinās UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināls.

Cīņas sākums Barselonā ieplānots plkst.21.45 pēc Latvijas laika, bet šo dueli tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "TV6".

"Bayern" vienībai šis būs ceturtais UEFA Čempionu līgas pusfināls pēc kārtas. Spānijas klubam Madrides "Real" tas ir izdevies piecus gadus pēc kārtas, bet rekordiste ar sešiem pusfināliem pēc kārtas ir tieši "Barcelona".

Abas vienības kopš 1996.gada tikušās astoņas reizes. Pēdējā abu komandu savstarpējā spēlē 2012./13.gada sezonā "Bayern" sasniedza čempionāta rekordu - lielākā rezultāta starpība pusfināla spēļu summā. Vācijas klubs vispirms pie sevis mājās ar 4:0 pieveica Spānijas grandu, bet atbildes spēlē izbraukumā bija pārāks ar 3:0, divu spēļu summā uzvarot ar 7:0.

Tikai vienā no astoņiem dueļiem ir uzvarējis katalāņu klubs, piecas reizes triumfējuši "Bayern" futbolisti, bet divās spēlēs fiksēts neizšķirts.

Kā zināms, "Bayern" pusfinālā iekļuva divu spēļu summā ar 7:4 uzvarot "Porto" vienību no Portugāles. Lai gan pirmajā vienību tikšanās reizē vācu klubs piekāpās ar 1:3, tomēr otrajā cīņā "Porto" tika sagrauts ar 6:1. Šajā mačā "Bayern" izdevās uzstādīt jaunu UEFA Čempionu līgas rekordu - tas kļuva par pirmo klubu šī turnīra izslēgšanas spēļu vēsturē, kas pirmā puslaika laikā spējis gūt piecus vārtus.

Savukārt "Barcelona" ceturtdaļfināla atbildes mačā savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Francijas čempionus Parīzes "Saint-Germain" (PSG), divu maču summā triumfējot ar pārliecinošo 5:1.

Zīmīgi, ka atbildes mačā pieredzējušais "Barcelona" pussargs Ksavi Ernandess aizvadīja savu 148.maču UEFA Čempionu līgā, 53.cīņu šī turnīra izslēgšanas spēlēs un 170.dueli Eirokausos kopumā, kas visi ir jauni rekordi.

Spāņu klubam šajā cīņā nevarēs palīdzēt savainotais franču aizsargs Žeremī Matjē. Tikmēr "Bayern" komandā traumu dēļ nevar spēlēt pat seši futbolisti - Arjens Robens, Dāvids Alaba, Toms Starke, Franks Riberī, Holgers Badštūbers un Sebastjans Rode. Tāpat deguna savainojuma dēļ uz jautājuma zīmes ir poļu uzbrucēja Roberta Levandovska dalība šajā mačā. Tiesa, Levandovskis devās kopā ar komandu uz Barselonu un aizvadīja treniņu seju aizsargājošā maskā.

Kā zināms, "Bayern" komandas galvenais treneris ir Hoseps Gvardiola, kurš "Barcelona" vienību vadīja no 2008. līdz 2012.gadam.

Jau ziņots, ka sensāciju pirmajā pusfināla spēlē sagādāja Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kas ar 2:1 (1:1) savās mājās guva pārsteidzošu uzvaru pār pašreizējo turnīra čempioni Madrides "Real" no Spānijas.

Finālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā, bet pusfināla atbildes spēles tiks aizvadītas 12. un 13.maijā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!