Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" oficiāli apstiprinājis, ka komandas jaunias galvenais treneris būs Unai Emerijs. Zīmīgi, ka dienu pirms šī paziņoja spānis savā mājaslapā nejauši priekšlaicīgi apstiprināja šo informāciju.

Bijušais Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" galvenais treneris Emerijs ir viens no galvenajiem kandidātiem uz "Arsenal" galvenā trenera amatu, un otrdien viņš savā oficiālajā mājaslapā internetā paziņoja, ka ir priecīgs kļūt par daļu no "Arsenal" ģimenes. Viņš arī publicēja savu parakstu uz dokumenta ar "Arsenal" logo.

Tomēr pats klubs vēl šo darījumu nav apstiprinājis, un nedaudz vēlāk pats Emerijs šo paziņojumu izdzēsa. Tomēr jau iepriekš raidsabiedrība BBC vēstīja, ka tieši Emerijs ir galvenais kandidāts uz šo amatu, un, visticamāk, tuvākajās dienās viņš tiks apstiprināts.

Trešdien "Arsenal" savā paziņojumā oficiāli apstiprināja šo informāciju Paredzams, ka viņš parakstījis divu gadu līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

"Esmu sajūsmināts pievienoties vienam no lieliskākajiem futbola klubiem. "Arsenal" ir labi pazīstama un mīlēta komanda ar savu spēles stilu, iespēju došanu jaunajiem spēlētājiem, fantastisku stadionu un veidu, kā klubs tiek vadīts. Esmu sajūsmināts sākt šo jauno lappusi "Arsenal" vēsturē," teica pats Emerijs.

Parīzes "Saint-Germain" galvenā trenera amatā Emerijs stājās 2016. gadā, bet pirms tam viņš vadīja Spānijas klubu "Sevilla".

Jau vēstīts, ka pēc 22 gadu ilga darba "Arsenal" galvenā trenera amatu pametīs Arsēns Vengers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!