Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Arsenal" par aptuveni 60 miljoniem eiro iegādājies franču uzbrucēju Aleksandru Lakazetu.

Pašlaik 26 gadus vecais futbolists, kurš iepriekš pārstāvēja Francijas klubu Lionas "Olympique", ar "Arsenal" parakstījis līgumu uz pieciem gadiem.

Lai arī darījuma summa oficiāli netiek izpausta, tā tiek lēsta 46,5 miljonu mārciņu (53 miljonu eiro) apmērā, kas ar bonusiem var pieaugt līdz 52,56 miljoniem mārciņu (60 miljoniem eiro).

Līdz ar to Lakazets kļuvis par visu laiku dārgāko "Arsenal" pirkumu. Pirms tam šis gods piederēja Vācijas pussargam Mesutam Ezilam, par kura pāreju no Spānijas granda Madrides "Real" Londonas klubs 2013. gadā samaksāja 42,4 miljonus mārciņu (48 miljonus eiro).

Pagājušajā sezonā Lakazets bija Francijas čempionāta otrais labākais snaiperis, izceldamies ar 28 vārtiem un atpaliekdams vien no Parīzes "Saint-Germain" bombardiera Edinsona Kavani.

Kopumā "Olympique" rindās franču uzbrucējs aizvadīja 275 spēles un guva 129 vārtus. Tieši Lionas klubā viņš uzsāka savu profesionālo karjeru.

Lakazets arī aizvadījis 11 spēles Francijas izlasē, gūstot vienus vārtus.

Iepriekš Lakazets tika saistīts ar pāreju uz Spānijas vienību Madrides "Atletico", taču tai arī šajā transfēru periodā ir spēkā aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus. Tas piemērots, jo savulaik tika konstatēti pārkāpumi nepilngadīgu ārzemju futbolistu pārvilināšanā.

"Arsenal" aizvadītajā sezonā ieņēma piekto vietu premjerlīgā, pirmo reizi 20 gadu laikā nekvalificējās UEFA Čempionu līgai futbolā, tāpēc startēs UEFA Eiropas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!