Baltkrievijā ar Covid-19 saslimuši divi Žodino "Torpedo-BelAZ" komandas spēlētāji. Vēl diviem futbolistiem aizdomas par saslimšanu ar Covid-19, vēsta Baltkrievjas mediji.

Kā vēsta "by.tribuna.com", pirms nedēļas pirms spēles pēkšņi no sastāva izslēgti vārtsargs Vladimirs Bušma un pussargs Mihails Afanasjevs. Komandas treneris pavēstījis, ka visai komandai koronavīrusa testi bijuši negatīvi, bet šiem futbolistiem esot elpceļu iekaisums un viņi ievietoti karantīnā.

Tomēr futbolisti šonedēļ nav devušies kopā ar komandu izbraukumā. Turklāt uz izbraukuma spēli nav devušies vēl divi futbolisti – aizsargs Maksims Bordačevs un pussargs Andrejs Hačaturjans. Pēc "by.tribuna.com" rīcībā esošās informācijas, saslimuši esot ar divi treneri, vienam no kuriem stāvoklis ir kritisks.

Žurnālistiem aizdomas, ka slimības izplatība ir daudz plašāka. Šonedēļ pēkšņi atcelta komandas dublieru spēle, jo dažiem futbolistiem esot neatliekamas lietas mācībās.

"by.tribuna.com" žurnālisti ironiski norāda, ka Baltkrievijas futbola Covid-19 gadījumi ir unikāli, jo blakus jau zināmajiem simptomiem parādījies vēl viens – valodas zudums. Ne paši spēlētāji, ne kluba vadība, ne Žodino pilsētas vadība nesniedz nekādus komentārus, lai gan allaž bijuši ļoti atsaucīgi.

Baltkrievija ir vienīgā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ neapturēja savu futbola čempionātu. Lai gan vairāki futbolisti izteica bažas par spēlētāju drošība spēles turpinājās un uz tām tiek laisti skatītāji. Pirms "Torpedo-BelAZ" Covid-19 skāra "Minsk" un "Arsenal" komandas, kuru mačus nācās pārcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!