Foto: AFP/Scanpix
Par 2011.gada UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētājiem sestdien Londonā kļuva Spānijas čempioni "Barcelona", kuriem tas bija ceturtais Eiropas čempionu tituls kluba vēsturē.

Finālspēlē Londonā, Vemblija stadionā, "Barcelona" aizraujošā un skaistā cīņā ar 3:1 (1:1) pieveica Anglijas spēcīgāko klubu "Manchester United".


Spēli daudz aktīvāk uzsāka "United" futbolisti, taču "Barcelona" pamazām ieguva pārliecinošu teritoriālo pārsvaru. Lai arī tas nesekmēja daudzas vārtu gūšanas iespējas pie pretinieku vārtiem, mača 27.minūtē rezultātu tomēr atklāja "Barcelona", kad nelielu nesaprašanos pretinieku aizsargu vidū izmantoja Pedro Rodrigess. Tiesa, līdz puslaika beigām "United" rezultātu izlīdzināja, kad teicamu kombināciju ar sitienu vārtu tālajā stūrī noslēdza Veins Rūnijs.

Otro puslaiku ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem uzsāka Spānijas komandas pārstāvji, savu panākot 54.minūtē, kad vārtus guva argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi. Arī turpinājumā "Barcelona" dominēja pār saviem pretiniekiem, "United" komandu pāris reizes no vēl vienu vārtu zaudējuma glābjot pieredzējušajam vārtsargam Edvīnam van der Sāram, kurš, visticamāk, aizvadījis savu pēdējo spēli karjerā. Tomēr 69.minūtē Spānijas izlases uzbrucējs Davids Vilja ar netveramu griezto sitienu no soda laukuma robežas panāca 3:1 Spānijas čempionu labā.

Līdz pat mača beigām "United" futbolisti tā arī nespēja izveidot nevienu vērā ņemamu vārtu gūšanas iespēju, kamēr "Barcelona" pārliecinoši kontrolēja bumbu un nosargāja iekrāto pārsvaru.

"Barcelona" un "Manchester United" šī bija otrā tikšanās finālā šajā gadsimtā - pirmajā tikšanās reizē 2008./2009.gada sezonā ar 2:0 pārāki bija "Barcelona" futbolisti.

Abas komandas uz Londonas dueli ieradās savu valstu čempionu godā - "Barcelona" atkal visiem "izgrieza pogas" Spānijā, bet mančestrieši triumfēja Anglijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!