Foto: AP/Scanpix
Turpinot neveiksmju sēriju, pagājušās sezonas Eiropas spēcīgākā futbola komanda "Barcelona" svētdien piedzīvoja zaudējumu trešajā Spānijas čempionāta spēlē pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā "Barcelona", kas vēl mēneša sākumā ļoti stabili devās pretim čempiona titulam, ar rezultātu 1:2 (0:2) savā laukumā piekāpās šosezon neveiksmīgu sniegumu rādošajai "Valencia" vienībai.

Kaut spēles ievadā "Barcelona" bija vairākas labas iespējas atklāt rezultātu, vadībā izvirzījās tieši viesi, jo bumbu savos vārtos pēc neveiksmīga rikošeta ieraidīja Ivans Rakitičs. Barselonas klubs turpināja uzbrukt, bet zaudēja vēl vienus vārtus, jo pašās puslaika beigās 2:0 panāca Santi Mina.

Otrā puslaika vidū "Barcelona" deficītu līdz 1:2 samazināja Lionels Mesi, kuram šie bija piecsimtie vārti profesionālajā karjerā, tomēr neko vairāk titulētajiem mājiniekiem neizdevās paveikt, kaut viņi uzbruka daudz aktīvāk.

Zīmīgi, ka tikai pirms diviem mēnešiem "Barcelona" savā laukumā sagrāva "Valencia" ar 7:0.

"Barcelona" zaudēja trešajā Spānijas čempionāta spēlē pēc kārtas, bet bez uzvarām tā ir jau četrās cīņās. Tāpat vienība pagājušajā nedēļā izstājās no UEFA Čempionu līgas, ceturtdaļfinālā diezgan negaidīti piekāpjoties citai Spānijas vienībai Madrides "Atletico". Šāda neveiksmju sērija seko pēc nesenā perioda, kad "Barcelona" nebija zaudējusi 39 mačos pēc kārtas.

Svētdien kārtējo spēli nacionālajā čempionātā aizvadīja arī "Atletico", kas savā laukumā ar 3:0 (1:0) droši pieveica "Granada".

Savukārt jau sestdien Madrides "Real" ar 5:1 (2:0) izbraukumā sagrāva citu galvaspilsētas vienību "Getafe".

Līdz ar to kopvērtējumā pēc 33 kārtām situācija kļuvusi ļoti aizraujoša - pa 76 punktiem guvušas "Barcelona" un "Atletico" vienības, bet tām punktu zaudē "Real".

Spānijas čempionātā, ja komandām ir vienāds punktu skaits, tiek skatīta savstarpējo spēļu statistika, kas "Barcelona" dod priekšrocības pret abām konkurentēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!