Foto: AFP/Scanpix / LETA

Vācijas bundeslīgas čempionvienība Minhenes "Bayern" sestdien vietējā čempionātā piedzīvoja jau otro zaudējumu pēc kārtas, kā rezultātā trenera vietas izpildītājs Hans Fliks piedzīvoja neveiksmīgu debiju.

"Bayern" viesos ar 1:2 (0:0) piekāpās Menhengladbahas "Borussia", kas aizvada lielisku sezonu, svinot jau ceturto panākumu pēdējo piecos mačos.

Pirmajā puslaikā "Bayern" aktīvi uzbrukuma, tomēr neviens no komandas līderiem - Roberts Levandovskis un Tomas Millers - nespēja atklāt spēles rezultātu. Tas izdevās 49.minūtē, kad Ivans Perišičs soda laukumā saņēma piespēli un gaisā esošo bumbu iesita augšējā vārtu stūrī.

Kā izrādījās vēlāk, šie bija vienīgie čempionvienības vārti, jo atlikušajā laikā Jans Sommers palika nepārspēts. Mājinieki izlīdzinājumu panāca 60.minūtē pēc soda laukumā iecentrēta stūra sitiena, bet uzvaru izdevās izraut kompensācijas laika otrajā minūtē, Ramī Bensebaini realizējot "pendeli".

Citā spēlē graujošu panākumu svinēja Dortmundes "Borussia", kas mājās ar 5:0 (1:0) uzvarēja "Dusseldorf". Divus vārtus uzvarētāju labā guva Džeidons Sančo un Marko Roiss, bet vēl vienus pievienoja Torgans Azārs, kuram tie bija 34.vārti bundeslīgā, tādējādi viņš kļuva par visu laiku rezultatīvāko Beļģijas futbolistu Vācijas bundeslīgā.

Savukārt "Leipzig" savā laukumā ar 3:1 (1:0) bija pārāka pār "Hoffenheim". Divus vārtus iesita Tīmo Verners, bet reizi precīzi sita Marsels Sabicers, kurš 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Austrijas izlases rindās spēkojās pret Latviju. Goda vārtus viesiem iesita Ermins Bičakčičs.

Sestdien vēl spēle paredzēta arī Gelzenkirhenes "Schalke", kas tiksies ar Leverkūzenes "Bayer".

Ar 31 punktu pēc 14 spēļu kārtām pirmo vietu ieņem Menhengladbahas "Borussia", par vienu punktu mazāk ir "Leipzig", bet pirmo trijnieku ar 26 punktiem noslēdz Dortmundes klubs. Tālāk ar 25 punktiem 13 cīņās seko "Schalke", bet piekto pozīciju ar tikpat punktiem ieņem "Freiburg", kas aizvadījusi 14 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!