Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City" līdz sezonas beigām izīrēs aizsargu Žuau Kansēlu Vācijas futbola grandam Minhenes "Bayern".

Mediji ziņo, ka "Bayern" pēc sezonas varētu pilnībā iegādāties futbolistu, Mančestras klubam par darījumu saņemot 70 miljonus eiro.

27 gadus vecais portugāļu aizsargs "City" pievienojās 2019.gadā no Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus". Toreiz viņš Mančestras klubam izmaksāja 27,4 miljonus britu mārciņu un pretējā virzienā devās arī aizsargs Danilu.

Pagājušā gada februārī čempionvienība "City" ar aizsargu pagarināja līgumu līdz 2026./2027.gada sezonas beigām, tomēr šosezon viņam nav izdevies izcīnīt stabilu vietu pamatsastāvā.

Kanselu mančestriešu rindās premjerlīgā aizvadījis 98 spēles un guvis piecus vārtus. Šosezon viņa rēķinā 17 mačos divi precīzi sitieni.

Ar "City" aizsargs divas reizes triumfējis premjerlīgā, reizi uzvarējis Anglijas Līgas (EFL) kausā, kā arī pēdējās divās sezonās ticis iekļauts premjerlīgas simboliskajā izlasē.

Karjeru aizsargs uzsāka Lisabonas "Benfica" rindās, no kuras 2014.gadā par 15 miljoniem eiro pārcēlās uz spāņu komandu "Valencia". Vienu sezonu Kanselu tika izīrēts Itālijas A sērijas klubam Milānas "Inter", bet 2018.gadā par 40,4 miljoniem eiro pievienojās "Juventus".

Portugāles izlasē Kanselu aizvadījis 41 mačus un guvis septiņus vārtus, palīdzot valstsvienībai triumfēt UEFA Nāciju līgā 2019.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!