Foto: Reuters/Scanpix

Gala balsojumā par 2015./2016. gada sezonas labākā Eiropas futbolista titulu ir palikuši trīs pretendenti - velsietis Garets Beils (Madrides "Real"), francūzis Antuāns Grīzmans (Madrides "Atletico") un portugālis Krištianu Ronaldu (Madrides "Real"), paziņojusi Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA).

UEFA žūrijā, kas izvēlējās finālistus, bija iekļauti futbola žurnālisti no visām 55 UEFA asociācijām. Katrs žūrijas loceklis izvēlējās piecus, viņaprāt, labākos sezonas futbolistus. Par katru pirmo vietu sportists saņēma piecus punktus, par otro - četrus un tā līd zpiektajai vietai, par ko pienācās viens punkts.

Otrajā kārtā iekļuva 10 lielāko punktu skaitu saņēmušie futbolisti, no kuriem savukārt izvēlējās trīs gala kandidātus.

Ārpus labāko trijnieka palikušie sportisti: Luiss Suaress (Madrides "Atletico", 29 punkti), Lionels Mesi ("FC Barcelona", 25 p.), Džanluidži Bufons ("Juventus", 19 p.), Pepe (Madrides "Real", 9 p.), Manuels Noijers (Minhenes "Bayern", 6 p.), Tonijs Kross (Madrides "Real", 5 p.), Tomass Millers (Minhenes "Bayern", 2 p.).

Eiropas labākā futbolista nosaukšana notiks UEFA Čempionu līgas pirmās kārtas izlozes laikā 25. augustā.

Iepriekš par Eiropas labāko futbolistu tika izvēlēti Lionels Mesi (2011. un 2015. gadā), Andress Injesta (2012. gadā), Franks Riberī (2013. d.) un Krištianu Ronaldu (2014. g.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!