Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas futbola leģenda Francs Bekenbauers ir pārliecināts, ka Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters, neskatoties uz apsūdzībām korupcijā, ir spējīgs veiksmīgi turpināt savu darbu.

Blaters ir vienīgais kandidāts uz FIFA prezidenta amatu, jo viņa konkurents Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents Muhameds bin Hamams svētdien atsauca savu kandidatūru.

Kā ziņots, bin Hamams un Karību zonas futbola konfederācijas (CONCACAF) prezidents Džeks Vorners ir apsūdzēti korupcijas lietā, taču vēlāk AFC prezidents tādas pašas apsūdzības izvirzīja pret Blateru.

Vairāki uzskatīja, ka Blateram pēc apsūdzībām vajadzētu atsaukt savu kandidatūru uz pārvēlēšanu.

Savukārt FIFA izpildkomitejas pārstāvis Bekenbauers radio programmai "Five Live's Sportsweek" teica, ka tagadējais FIFA prezidentam jāturpina savs darbs.

"Viņš ir paveicis lielisku darbu. Tas nebija viegli. FIFA ir kā Apvienoto Nāciju organizācija (ANO), jo tajā ir 208 dalībvalstis," stāstīja Bekenbauers. "To pārvaldīt nav viegli, bet es domāju, ka Blaters un viņa padoties ir paveikuši lielisku darbu."

Tāpat Vācijas futbola leģenda atzīst, ka apsūdzības korupcijā ļoti bojā futbola tēlu.

"Tā ir katastrofa un es ceru, ka pēc 1.jūnija, kad vēlēšanas būs noslēgušās, diskusijas par korupciju beigsies un FIFA varēs atkal normāli strādāt," teica Bekenbauers. "Es nezinu, kas šajās dienās notiek, bet mans viedoklis ir ļoti, ļoti slikts."

Vēl viņš atklāja, ka nekad nav saņēmis piedāvājumu ņemt kukuli.

Kā ziņots, šis Bekenbaueram ir pēdējais gads FIFA izpildkomitejā, jo to pametīs personisku un ģimenes apstākļu dēļ.

Apsūdzības, kurās izvirzītas pret bin Hamamu un Vorneru, kukuļdošanā un kukuļņemšanā, izvirzījis FIFA izpildkomitejas biedrs Čaks Bleizers, kurš ir arī CONCACAF ģenerālsekretārs.

Tikmēr Blaters tiek vainots tajā, ka viņš esot bijis informēts par augstākminēto tikšanos un mēģinājumiem piekukuļot Karību zonas darboņus. Blateru par to esot informējis Vorners.

Tikmēr Lielbritānijas mediji vēsta, ka minētās norunas ietvaros bin Hamams un Vorners CFU biedriem sniegtu 40 000 dolāru (20 000 latu) vērtas "naudas dāvanas", lai FIFA prezidenta vēlēšanās attiecīgo personu balsis tiktu atdotas par labu bin Hamamam.

LETA jau ziņoja, ka šomēnes bijušais Anglijas Futbola asociācijas (FA) priekšsēdētājs Deivids Trīsmens un Lielbritānijas parlamenta pārstāvis Damjēns Kolinss kukuļdošanā apsūdzēja kopā sešus FIFA izpildkomitejas biedrus saistībā ar 2018. un 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru rīkotājvalstu noteikšanu. Vēlāk Lielbritānijas puse izlēma, ka gaidāmajās FIFA prezidenta vēlēšanās atturēsies no piedalīšanās balsojumā.

Šajā apsūdzībā bija minēts ar Vornera vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!