Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas futbola uzbrucējs Karims Benzemā gatavojas pamest Madrides "Real" komandu, kuru viņš pārstāvējis jau 14 gadus, lai pārceltos uz Saūda Arābijas čempionātu, vēsta "The Athletic".

Aizvadītajā nedēļā kļuva zināms, ka 35 gadus vecais Benzemā saņēmis naudīgu piedāvājumu no Saūda Arābijas. Avoti vēsta, ka viņam esot piedāvāts divu gadu līgums 400 miljonu dolāru vērtībā.

Lai arī Benzemā līgums ar "Real" ir spēkā līdz 2024. gada jūnijam, Madrides kluba vadība neplāno likt šķēršļus uzbrucēja pārejai. Avoti arī vēsta, ka Benzemā komandas biedri zina, ka viņam liels vilinājums pieņemt kārdinošo piedāvājumu. Francūzis arī centies pierunāts "Real" fizioterapeitu viņam pievienoties.

Benzemā "Real" komandai pievienojās 2009. gadā, kad Madrides klubs par viņu Lionas "Olympique" samaksāja 30 miljonus mārciņu. Viņš "Real" sastāvā guvis 353 vārtus 647 spēlēs, kas ir otrais labākais rādītājs kluba vēsturē.

Ar Madrides "Real" Benzemā izcīnījis 24 titulus. Četras reizes viņš kļuvis par Spānijas čempionu, bet piecas reizes – par Čempionu līgas trofejas ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!