Foto: AFP/Scanpix
Svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu nākamās sezonas Anglijas premjerlīgas turnīrā sestdien izcīnīja Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam piederošā "Blackpool" komanda, kas ar rezultātu 4:3 (3:2) rezultatīvā cīņā savā laukumā pieveica Botonas "Wanderers" vienību.

Šajā mačā līdz 25.minūtei rezultāts jau bija 2:2, bet 53.minūtē pēc "Wanderers" futbolista Daniela Staridža gūtajiem vārtiem rezultāts kļuva 3:3. Uzvaras vārtus 63.minūtē guva "Blackpool" līderis Čārlijs Edams.

Savukārt ar diviem precīziem sitieniem izcēlās "Blackpool" futbolists Dadlijs Juniors Kempbels.

Pēc šī mača "Blackpool" komanda nespēja izkļūt no izkrišanas zonas, ar 39 punktiem 37 spēlēs saglabājot 18.vietu 20 komandu konkurencē. Tomēr pat 15.vietā esošajai Blekbērnas "Rovers" komandai pašlaik ir tikai par vienu punktu vairāk.

Kā ziņots, pēc sezonas, kurā katra komanda aizvadīs pa 38 spēlēm, no premjerlīgas izkritīs trīs vājākās no 20 komandām.

Pēdējā kārtā nākamajā svētdienā "Blackpool" izbraukumā spēkosies ar Mančestras "United" komandu, kas jau garantējusi ceturto čempiontitulu pēdējo piecu gadu laikā.

Kā ziņots, sestdien Mančestras klubs nospēlēja neizšķirti 1:1 ar vieniem no sīvākajiem "Blackpool" konkurentiem Blekbērnas "Rovers", bet ar to bija pietiekoši, lai nodrošinātu čempiontitulu. Tagad "Rovers" vienībai ir 40 punkti 37 spēlēs, kas tai dod 15.vietu.

Kā ziņots, "Blackpool" komanda ir vienība ar vismazāko budžetu, kas iekļuvusi 1992.gadā dibinātajā premjerlīgā. Vienības pagājušās sezonas budžets bija 9,6 miljoni mārciņu (7,8 miljoni latu), kas pat bija otrs mazākais visā Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā.

Komanda Anglijas augstākajā līgā pēdējo reizi pirms šīs sezonas spēlēja 1971.gadā, bet tās lielākais sasniegums ir uzvara 1953.gada Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

"Blackpool" dibināts 1887.gadā kā "Victoria Football Club". Kad Belokoņs komandu iegādājās, tā spēlēja Anglijas trešajā spēcīgākajā futbola līgā, bet 2007.gadā komanda pakāpās uz "Championship" līgu. Toreiz vienību pārstāvēja arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!