Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters trešdien oficiāli vērsās pie 208 valstu nacionālajām federācijām ar lūgumu pārvēlēt viņu FIFA prezidenta amatā uz vēl vienu termiņu.

Vēstulē federācijām Blaters norāda, ka viņš tikai var nodrošināt "stabilitāti, nepārtrauktību un uzticamību" futbolā politisko un ekonomisko notikumu juceklī. Tāpat FIFA prezidents sola nākamo četru gadu laikā vienu miljardu ASV dolāru novirzīt nacionālajām federācijām dažādu attīstības projektu īstenošanai.

Kā vienu no saviem svarīgākajiem uzdevumiem Blaters minējis cīņu pret "korupciju, spēļu sarunāšanu un dopingu".

Savā aicinājumā Blaters arī norāda uz izmaiņām viņa prezidentūras laikā. Blatera virsvadībā notikuši 49 turnīri (arī trīs Pasaules kausa finālturnīri), bet FIFA ir kļuvusi par pelnošu organizāciju. "Kā jūs atceraties, 1998.gadā FIFA nebija nekādu uzkrājumu. Tagad FIFA ir 1,2 miljardi ASV dolāru bankās."

Blatera četru lappušu garajā vēstulē nav pieminēts Kataras pārstāvis, Āzijas Futbola konfederācijas prezidents Mohameds bin Hamams, kurš martā oficiāli paziņoja par kandidēšanu arī uz FIFA prezidenta amatu.

75 gadus vecais Blaters vada FIFA jau kopš 1998.gada. FIFA prezidenta vēlēšanas notiks 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!