Foto: AFP/Scanpix
Anglijas premjerlīgas klubs Blekbērnas "Rovers" otrdien ar 24,6 miljonu eiro (17,4 miljonu latu) vērta līguma piedāvāšanu iesaistījies cīņā par Itālijas A sērijas futbola čempionāta līdervienības "AC Milan" brazīliešu uzbrūkošā pussarga Ronaldinju iegādāšanos.

Pagājušās nedēļas sestdienā "AC Milan" komandas galvenais treneris Masimiljano Alegri paziņoja, ka Ronaldinju drīzumā pametīs komandu.

Lai arī par reālāko Ronaldinju karjeras turpinājumu tika izskatīta atgriešanās dzimtenē un pievienošanās klubam "Gremio", kurā viņš septiņu gadu vecumā 1987.gadā sāku savu futbolista karjeru, "Rovers" vadības veiktais piedāvājums šajā ziņā, iespējams, ieviesis izmaiņas.

Kā "BBC Radio" atklāja "Rovers" kluba jaunās vadības - Indijas mājputnu uzņēmuma "Venky's" - priekšsēdētājs Anuradaha Desai, pats Ronaldinju ir ieinteresēts pārcelties uz premjerlīgu.

"Viņš to vēlas, kas nozīmē, ka šis fakts spēlē mūsu labā," izteicās Desai, kurš atklāja, ka piedāvātā līguma ietvaros Ronaldinju pirmajā no tajā paredzētajām trīs sezonām saņems 7,6 miljonus eiro (5,3 miljonus latu), bet otrajā un trešajā gadā futbolists saņems apmēram 8,5 miljonus eiro (sešus miljonus latu).

"Es zinu, ka kluba īpašnieki jau uzsākuši sarunas ar Ronaldinju pārstāvjiem, taču nezinu, cik tālu sarunas pavirzījušās. Ja jebkuram premjerlīgas klubu trenerim paprasītu, vai viņš grib savā komanda redzēt tāda "kalibra" spēlētāju, neticu, ka kāds no tā atteiktos. Šāds darījums iznestu "Rovers" futbola klubu saulītē," atklāja vienības galvenais treneris Stīvs Kīns.

Kā ziņots, Ronaldinju pauda sašutumu par to, ka "AC Milan" komandas viceprezidenta Adriano Galjāni un futbolista aģenta un brāļa Robertu de Asisa tikšanās Riodežaneiro tika atcelta slikto laika apstākļu dēļ. Tieši šī iemesla dēļ Ronaldinju pagājušās nedēļas sākumā pameta komandas treniņu, bet vēlāk arī tās ziemas treniņnometni Dubaijā.

"AC Milan" vienībai Ronaldinju pievienojās 2008.gadā, kad pārgāja no pazīstamā Spānijas kluba "Barcelona", tomēr pēc tam, kad Milānas komandai pievienojās Zlatans Ibrahimovičs un Robinju, Ronaldinju zaudēja vietu pamatsastāvā.

Savas karjeras laikā Ronaldinju divas reizes ir atzīts par gada labāko futbolistu pasaulē un 2002.gadā Brazīlijas izlases rindās kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet kopā ar "Barcelona" 2006.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Itālijas A sērijas kopvērtējumā pašlaik "AC Milan" ar 36 punktiem 17 spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "Rovers" premjerlīgā ar 25 punktiem 21 spēlē pašlaik atrodas 12.pozīcijā 20 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!