Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola kluba Dortmundes "Borussia" poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis šovasar uz Vācijas čempioniem Minhenes "Bayern" nepārcelsies, izteicies Dortmundes vienības izpilddirektors Hanss Joahims Vacke.

Kā ziņots, "Bayern" izrāda lielu interesi par Levandovski un arī pats spēlētājs pagājušajā nedēļā izteicis vēlmi doties uz Minheni. Viņš savu vērtību ievērojami pacēla pēc tam, kad guva četrus vārtus UEFA Čempionu līgas pirmajā spēlē ar Madrides "Real".

"Šogad Levandovskis nekur nedosies, un tas ir gala lēmums, ko esam pateikuši arī pašam spēlētājam un viņa aģentam," sacījis Vacke. "Zinām, ka Levandovskis vēlas doties prom, taču nekādu piedāvājumu par futbolistu neesam saņēmuši. Tomēr negatavojamies to pat izskatīt - šo saku bez jebkāda aizvainojuma un dusmām. Ja Levandovskis vēl joprojām vēlas doties uz Minheni, tad viņš to varēs darīt nākamgad."

Ja futbolists no Dortmundes dosies prom nākamgad, tas būs pamatīgs finansiāls trieciens pašam "Borussia" klubam, jo tad beigsies Levandovska līgums, kā rezultātā viņš kļūs par brīvo aģentu un varēs pievienoties jebkurai komandai bez transfēra maksas.

Levandovska vērtība šobrīd tiek lēsta 25 miljonu eiro (17,6 miljonu latu) apmērā.

Tikmēr pats Levandovskis izteicis cerību, ka viņam tomēr izdosies mainīt klubu jau šovasar.

"Nedomāju, ka tas ir prezidenta galīgais lēmums," Levandovskis žurnālistiem teica preses konferencē Varšavā. "Es joprojām uzskatu, ka tas mainīsies."

Futbolists visos šīs sezonas turnīros kopumā Dortmundes vienības rindās aizvadīja 49 spēles, kuru laikā pretinieku vārtsargus pārspēja 36 reizes. Turklāt viņš ir viens no vienības vismazāk apmaksātajiem spēlētājiem.

Kā ziņots, starpsezonā "Borussia" komandu pametis vāciešu futbola jaunā zvaigzne Mario Gēce, kurš par 37 miljoniem eiro (26 miljoniem latu) pievienosies "Bayern".

Dortmundes klubs šo sezonu noslēdza Vācijas čempionāta otrajā vietā, piekāpjoties vien Minhenes vienībai, tāpat tā atzina "Bayern" pārākumu UEFA Čempionu līgas finālā.

Tikmēr Minhenes komanda bez triumfa bundeslīgā un Čempionu līgā tika arī pie Vācijas kausa. Uzvarot visos trīs sezonas svarīgākajos turnīros, "Bayern" pārrakstījuši valsts futbola vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!