Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēļu astotdaļfināla pirmajās spēlēs trešdien uzvaru izcīnīja Dortmundes "Borussia" un Lisabonas "Benfica" komandas.

"Borussia" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Londonas "Chelsea", sperot soli pretī ceturtdaļfinālam.

Pirmajā puslaikā "Chelsea" futbolisti radīja labas vārtu gūšanas iespējas. 17. minūtē Tjago Silva pēc standartsituācijas izspēles ieraidīja bumbu vārtos, bet to izdarīja ar roku. Vārtu guvums netika ieskaitīts, bet pats futbolists tika pie brīdinājuma. Desmit minūtes vēlāk arī Sebasjens Alērs no "Borussia" nerealizēja vārtu gūšanas iespēju, bet puslaika turpinājumā divas iespējas nerealizēja "Chelsea" futbolists Žuau Fēlikss, reizi norībināt vārtu pārliktni.

Otrajā puslaikā Londonas kluba spiediens pieauga, bet 63. minūtē Karims Adejemi aizskrēja pretuzbrukumā, un vienatnē izkārtoja "Borussia" vārtu guvumu. Pamatlaika izskaņā Dortmundes komanda ar lielām grūtībām nosargāja savus vārtus neieņemtus.

Citā mačā Lisabonas "Benfica" izbraukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja "Club Brugge" futbolistus.

Pirmā puslaikā netika ieskaitīti Denisa Odoi gūtie vārti, jo video atkārtojumā fiksēja aizmuguri. Savukārt otrā puslaika ievadā "Benfica" izvirzījās vadībā, kad pēc Džeka Hendrija pārkāpuma soda laukumā tika fiksēts 11 metru soda sitiens. Žuau Mariu precīzi sita "pendeli" un deva vadību savai komandai. 88.minūtē pēc Davids Neress izmantoja pretinieku kļūdu un panāca Lisabonas komandai divu vārtu pārsvaru, ieripinot bumbu vārtos.

Atbildes spēles notiks 7.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!