Foto: EPA/Scanpix/LETA
Par "Copa America" jeb Dienvidamerikas valstu kausa izcīņas pirmo pusfināla dalībnieci ceturtdien kļuva Brazīlijas futbola izlase, kas tikai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā spēja pieveikt mazākumā spēlējušo Paragvaju.

Spēles pamatlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, pagarinājumā komandas arī "neatslēdza" pretinieku vārtus, bet "pendelēs" ar 4:3 pārāki bija brazīļi.

Par spēles lūzuma punktu varēja kļūt notikumi 54. minūtē. Roberto Firmino izgājienu pie Paragvajas soda laukuma līnijas apturēja Fabians Valbuena. Mača tiesnesis uzreiz parādīja uz 11 metru sitiena atzīmi, tomēr vēlāk devās skatīties video atkārtojumu. Pēc VAR izmantošanas tiesnesis mainīja lēmumu, kas gan neapmierināja abas komandas - "pendele" tika atcelta, jo pārkāpums bija ārpus soda laukuma, bet Valbuena saņēma sarkano kartīti, ko pirms tam soģis neparādīja futbolistam.


Brazīlijas futbolisti vairākumu nespēja vērst sev par labu, negūstot vārtus ne pamatlaikā, ne pagarinājumā. Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā Gustavo Gomesa mēģinājumu atvairīja Brazīlijas izlases vārtsargs Alisons, bet uzvaru nesošo sitienu realizēja Gabriels Žezus.

Tādējādi Brazīlija apturēja "Paragvajas lāstu" un pirmo reizi kopš 2007. gada spēlēs "Copa America" pusfinālā. 2011. un 2015. gadā "Copa America" ceturtdaļfinālā Brazīlija tikās ar Paragvaju, un abas reizes paragvajieši apbēdināja titulētos pretiniekus pēcspēles sitienos.

"Copa America" ceturtdaļfināla pārējos mačos piektdien Venecuēla spēlēs pret Argentīnu un Urugvaja pret Peru, bet sestdien par vietu pusfinālā cīnīsies Kolumbija – Čīle.

"Copa America" fināls 7. jūlijā notiks Riodežaneiro leģendārajā stadionā "Maracana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!