Foto: Reuters/Scanpix
Brazīlijā uzvirmojis sašutums par futbola kluba "BOA Esporte" lēmumu piesaistīt vārtsargu Bruno Fernandešu, kurš nupat izlaists no cietuma, kurā tika ieslodzīts par savas mīļākās slepkavības pasūtījumu un viņas līķa izbarošanu suņiem, vēsta ārzemju mediji.

Futbolists ieslodzījumā pavadīja septiņus no piespriestajiem 22 gadiem. Savulaik par vienu no labākajiem brazīliešu vārtsargiem uzskatīto Fernandešu uzreiz piesaistīja "BIA Esporte" klubs, saņemot sabiedrības kritiku.

Pēc 32 gadus vecā Fernandeša piesaistīšanas "BOA Esporte" pameta četri kluba atbalstītāji, ieskaitot ģenerālsponsoru, līdzjutēji plāno protestus, vēsta "The Telegraph". Savukārt futbola kluba vadība norādījusi, ka "Brazīlijā cilvēki netiek notiesāti ar nāvessodu vai mūža ieslodzījumu, tāpēc, kad cietumnieks tiek atbrīvots, viņš var atgriezties sabiedrībā, strādāt un atgūt cieņu", teikts kluba īpašnieka Rone Moraeša da Koštas "Facebook" lapā.

2009. gada maijā Fernandešs, kurš tolaik bija precēts Riodežaneiro futbola kluba kapteinis ar izredzēm pārcelties uz Itālijas A sērijas klubu "AC Milan", kādā ballītē iepazinās ar Elīzu Samudio. Ar 25 gadus veco sievieti futbolistam izveidojās ārlaulības sakars un Samudio kļuva grūta. Fernandešs pieprasīja, lai sieviete izdara abortu, bet viņa atteicās un 2010. gada februārī piedzemdēja dēlu, kam deva Bruninju vārdu.

Fernadešs atteicās bērnu atzīt, lai gan Samudio pierādīja viņa paternitāti tiesā ar DNS analīžu palīdzību. Tā paša gada vasarā sieviete tika nolaupīta un aizvesta uz Fernendeša mājām, kur viņas bērna acu priekšā tika piesieta pie krēsla un sešas dienas spīdzināta. Samudio piekaušanā piedalījās futbolista sieva, vēl viena mīļākā, brālēns un bijušais policijas virsnieks Markošs Santušs. Vēlāk Samudio tika nogalināta, sadalīta un izbarota futbolista rotveileriem, bet kauli aprakti, savukārt zēns atstāts favelā.

Policija iztaujāja Fernandešu par pazudušo Samudio, un viņš atbildēja, ka sieviete ir pametusi valsti. Izmeklēšanā Fernandeša mašīnā tika atrastas asins pēdas, sandales un saulesbrilles, kas piederēja pazudušajai sievietei.

Sākotnēji noliedzis jebkādu saistību ar šo lietu, Fernandešs beigās tiesā atzina, ka Samudio ir mirusi. Viņš noliedza, ka būtu pasūtījis viņas slepkavību, bet esot "akceptējis" to un zināja, ka par to tika samaksātas 8000 mārciņas. Gaidot tiesas spriedumu, Fernandešs divreiz mēģināja izdarīt pašnāvību.

Slepkavības dalībniekiem tika piespriests cietumsods no pieciem līdz 22 gadiem, Fernandešam - 22 gadi un trīs mēneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!