Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi bijušā Trinidādas un Tobāgo futbola izlases kapteiņa Deivida Nahida apelāciju, liedzot viņam piedalīties februārī gaidāmajās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanās.

Jau vēstīts, pirms mēneša Nahids apsūdzēja FIFA par lēmumu noraidīt viņa kandidatūru organizācijas prezidenta vēlēšanām. Taču nu CAS paziņojusi, ka Nahida apelācija nav apstiprināta.

Nahida kandidatūra tika noraidīta jau oktobra beigās, jo viņš nebija saņēmis pietiekamu FIFA sastāvā esošo futbola federāciju atbalstu, jo viena no piecām viņu atbalstošajām federācijām bija izteikusi atbalstu vēl vienam kandidātam.

"Saistībā ar FIFA Vēlēšanu komitejas noteikumiem viena federācija var izteikt atbalstu tikai vienam kandidātam, citādi tās atbalsts netiks oficiāli ņemts vērā," norādīts CAS ziņojumā. "Viena no piecām federācijām, kuras izteikušas atbalstu Nahidam, atbalstījusi vēl vienu kandidātu, līdz ar to pārkāpjot Vēlēšanu komitejas noteikumus un padarot savu balsi par nederīgu."

Pagājušajā mēnesī tika apstiprināti pieci kandidāti FIFA prezidenta amatam, taču to vidū nebija Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidenta Mišela Platinī, kurš izcieš pagaidu diskvalifikāciju, bet viņa statuss tiks izskatīts vien pēc tās beigām. Tiesa, FIFA ētikas komiteja tuvākajā laikā plāno Platinī piešķirt jaunu sodu. Tiek uzskatīts, ka tā varētu būt pat mūža diskvalifikācija.

Nākamā gada 26.februārī gaidāmajām vēlēšanām apstiprināti Jordānijas princis Ali bin al Huseins, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) vadītājs Salmans bin Ebrahims al Halifs, bijušais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks francūzis Žeroms Šampaņs, UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno, kā arī FIFA pretrasisma un pretdiskriminācijas organizāciju biedrs Tokijo Sehvali no Dienvidāfrikas Republikas.

Maija beigās notikušajās vēlēšanās FIFA viceprezidents Ali bin al Huseins bija vienīgais Zepa Blatera konkurents, bet piekāpās 79 gadus vecajam šveicietim. Kā zināms, organizāciju skarot iespaidīgam korupcijas skandālam, pāris dienu vēlāk Blaters tomēr atkāpās no amata, tāpēc 26.februārī gaidāmas jaunas vēlēšanas, kurās gan šveicietis vairs nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!