Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš nesen uz īres līguma pamata pievienojies Krievijas premjerlīgas klubam Maskavas CSKA, centīsies darīt visu iespējamo, lai noslēgtu ar klubu ilglaicīgu līgumu.

Kā ziņots, Cauņa no Latvijas pagājušās sezonas čempionvienības "Skonto" CSKA komandai izīrēts uz četriem mēnešiem.

Cauņa piedalījās Maskavas komandas treniņnometnē Spānijā, kas risinājās no 16. līdz 28.janvārim. Tajā Latvijas futbolists aizvadīja vienu spēli.

"Esmu ļoti priecīgs, ka nokļuvu CSKA komandā," pastāstīja Cauņa. "Atrādīties personiski piedāvāja kluba galvenais treneris Leonīds Sluckis, kurš iepriekš bija redzējis mani darbībā. Vispirms meklēju citus variantus, taču vēlāk izdomāju, ka tāda iespēja jāizmanto. Mani uzņēma labi, patrenējos tur divas nedēļas, un treneris piedāvāja vienībai pievienoties uz īres līguma pamata."

"Spānijā komandai bija doti visi priekšnoteikumi lieliskai treniņnometnei. Trenējāmies uz diviem laukumiem, kādos savā karjerā vēl nebiju spēlējis," Maskavas kluba rocību un attīstības līmeni slavēja Cauņa.

Jau ziņots, ka Sluckis Cauņu uzskata par reālu pretendentu uz vietu CSKA vienības pamatsastāvā, ņemot vērā to, ka komandā pašlaik palikuši tikai divi malējie pussargi - serbs Zorans Tošičs un čīlietis Marks Gonsaless.

"Cenšos nedomāt par uzvārdiem, ar kuriem tagad spēlēju kopā. Pagaidām viss ir labi, jo treneri uzticas un visu laiku vērtē manu sniegumu," piebilda Cauņa, kurš īpaši izcēla Slucka dotos padomus futbolista taktiskās sagatavotības uzlabošanai.

"JA CSKA vēlēsies, viņi izpirks manu līgumu. Ja nē, manā rīcībā būs palicis pusgada līgums ar "Skonto". Centīšos darīt visu, lai noslēgtu ar CSKA ilglaicīgu līgumu," jautāts par saviem turpmākajiem plāniem, piebilda Cauņa.

Cauņas vērtība futbolistu tirgū tiek lēsta no viena līdz 1,5 miljoniem eiro (no 702 804 līdz 1,05 miljoniem latu).

"Skonto" komandā Cauņa spēlēja kopš 2006.gada. 79 Latvijas čempionāta spēlēs viņš izcēlies ar 16 gūtajiem vārtiem.

Kā ziņots, Cauņa tika atzīts par "Skonto" kluba aizvadītās sezonas labāko futbolistu.

Trešdien Cauņa ar gūtiem vārtiem palīdzēja Latvijas izlasei gūt uzvaru draudzības spēlē pret Bolīviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!