Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa pēc vārtu gūšanas UEFA Čempionu līgas spēlē otrdien pauda lielu prieku.

Kā ziņots, uz maiņu uznākušais Cauņa palīdzēja Krievijas komandai Maskavas CSKA ar rezultātu 3:0 (1:0) pieveikt Turcijas vienību "Trabzonspor".


Cauņa laukumā devās 62.minūtē, nomainot Zoranu Tošiču. Savukārt ar vārtu guvumu viņš izcēlās 76.minūtē, kad pēc skaistas Vāgnera Lava piespēles uzreiz no gaisa raidīja bumbu vārtos. Šajā brīdī Cauņa izvirzīja maskaviešus vadībā ar 2:0.

"Esmu ļoti priecīgs, ka uzvarējām. Apakšgrupa mums ir ļoti interesanta, jo visas komandas saglabā reālas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs," Cauņas izteikumus pēc mača citē portāls "sovsport.ru".

"Protams, ļoti patīkami, ka izdevās atzīmēties un cienīgi pārstāvēt Latviju Čempionu līgā," uzsvēra futbolists. "Ja nemaldos, līdz šim Čempionu līgas grupu turnīrā vārtus bija izdevies gūt tikai vienam manam tautietim - Mārim Verpakovskim."

"Manuprāt, tagad jau jūtos pārliecinātāks par sevi. Iesist Čempionu līgas spēlē ir lieliski," piebilda pussargs.

Kā ziņots, pāris minūtes vēlāk Cauņam bija iespēja gūt arī otros vārtus mačā, tomēr bumba pēc viņa sitiena trāpīja pa vārtu pārliktni.

Cauņa kļuva par otro Latvijas futbolistu, kurš precīzi sitis UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā. Spēlējot Kijevas "Dinamo" komandas sastāvā, trīs vārtus Eiropas spēcīgākajā turnīrā bija guvis Māris Verpakovskis.

Šī Cauņam bija otrā spēle UEFA Čempionu līgā. Viņš sacensībās debitēja pirmās kārtas cīņā, kad laukumā devās pamatsastāvā, spēlējot 67 minūtes.

Otrajā B apakšgrupas trešās kārtas spēlē otrdien Itālijas čempionvienība Milānas "Inter" tiekas ar Francijas čempioniem "Lille".

Kopvērtējumā tagad "Trabzonspor" un CSKA komandām ir pa četriem punktiem trijās spēlēs, bet "Inter" un "Lille" komandas divās spēlēs izcīnījušas attiecīgi trīs un divus punktus.

Pirms Cauņas UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā bija spēlējuši četri latvieši - Igors Stepanovs, Andrejs Štolcers, Māris Verpakovskis un Juris Laizāns.

Pirmais Čempionu līgā no latviešiem 2000.gadā debitēja Andrejs Štolcers, kurš toreiz pārstāvēja Krievijas klubu Maskavas "Spartak". Divus mačus Štolcers pat sāka savas vienības sākumsastāvā.

2001. un 2002.gadā turnīrā piedalījās Anglijas klubs Londonas "Arsenal" ar latviešu aizsargu Igoru Stepanovu sastāvā, bet 2004.gadā UEFA Čempionu līgā sevi pieteikt paguva uzreiz divi futbolisti. Kamēr Māris Verpakovskis bija viens no Ukrainas kluba Kijevas "Dinamo" līderiem, mačā ar karalisko Madrides klubu "Real" pat izceļoties ar vārtu guvumu, Laizāns prestižajā turnīrā startēja tieši kā Maskavas CSKA kluba spēlētājs, izejot uz maiņu cīņā pret Londonas "Chelsea".

Verpakovskis "Dinamo" rindās UEFA Čempionu līgas turnīram bija pieteikts arī 2006.gadā, taču nevienā spēlē laukumā nedevās.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs sacensību astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās vienības sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!