Foto: AFP/Scanpix
Krievijas futbola klubu Maskavas CSKA pārstāvošais Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa pirms otrdien gaidāmās UEFA Čempionu līgas spēles pret franču vienību "Lille" atzina, ka maskaviešiem priekšrocības dos aukstie laika apstākļi, vēsta Krievijas masu mediji.

CSKA tas būs UEFA Čempionu līgas priekšsacīkšu priekšpēdējais mačs, kurā komanda var sev jau priekšlaicīgi nodrošināt iekļūšanu nākamajā kārtā. CSKA gan pirms mača ir neliela neveiksmju josla, jo komanda nav uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs, bet pēdējā mačā ar 1:2 zaudēja Kazaņas "Rubin".

Tomēr Cauņa uzskata, ka pēdējais zaudējums komandu neietekmēs. "Cenšamies uzlabot noskaņojumu un nedomājam par zaudējumu mačā pret "Rubin". Gan "Lille", gan "Rubin" labi māk pieturēt bumbu, ko "Lille" pierādīja jau mūsu pirmajā mačā Francijā."

"Runājot par laika apstākļiem, tad šādos apstākļos labāk spēlēt uz sintētiskā laukuma. Bet mēs spēlējam mājās, kas ir arī galvenais mūsu trumpis. Un vēl šādā aukstumā, kas mums ir daudz parocīgāk," uzskata Cauņa.

Pēc meteorologu ziņām, otrdien Maskavā gaidāms neliels sniegs, bet gaisa temperatūra būs ap -4 grādiem.

Abu komandu pirmajā spēlē Francijā septembra vidū cīņa beidzās neizšķirti 2:2, bet CSKA abus vārtus guva pēdējās 18 minūtēs, atspēlējoties no 0:2. Cauņa šajā mačā bija iekļauts CSKA sākumsastāvā un nospēlēja līdz 67.minūtei, kad viņu nomainīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!